/img/coolprofs_logo_full.png
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
SAP en Mendix samenwerking illustreert de kracht van low-code

Ik ben nog steeds van mening dat grote leveranciers van legacy software per definitie niet innoverend kunnen zijn. Maar ik zet er nu wel een kanttekening bij.

Onlangs werd bekend dat SAP de handen ineen heeft geslagen met Mendix, leverancier van het gelijknamige low-code platform. ‘We hebben low-code ontwikkeling geïdentificeerd als een belangrijke enabler van digitale transformatie’, meldde SAP in het persbericht. De softwareleverancier biedt het platform per direct aan in zijn cloud portfolio onder de naam SAP Cloud Platform Rapid Application Development by Mendix.

Ik juich deze zet van SAP toe. Het toont namelijk aan dat low-code softwareontwikkeling steeds serieuzer wordt genomen en steeds breder geaccepteerd. Een groeiend aantal organisaties ziet in dat je met low-code sneller applicaties kunt ontwikkelen en dat dit verder gaat dan mooie, front-end mobiele apps alleen.

SAP en Mendix gebruikten deze positionering bij de bekendmaking van hun samenwerking, maar die is te beperkt. Dergelijke platformen stellen je namelijk ook in staat legacy software te verbeteren en vernieuwen, en zelfs nieuwe bedrijfkritische systemen van meet af aan op te bouwen. Organisaties als CZ, Samskip, Gemeente Den Haag en WoningNet – toch niet de minste – doen dit nu al met het low-code platform van OutSystems.

Lees meer over SAP en Mendix samenwerking illustreert de kracht van low-code.

Deze site maakt gebruik van cookies om te leren over hoe de site gebruikt wordt en wat er beter zou kunnen.
Behoud de cookies en optimaliseer mijn website beleving.
/img/ajaxwait.png