Marco blogt over de product owner

Door Marco Burggraaff
Senior Consultant

In deze blog pleit ik voor het aanstellen van de Co-PO, analoog aan het bestaan van Co-Piloten in de luchtvaart. De Co-PO is de sparringpartner / facilitator van de PO. De echte PO houdt de focus op visie, het stellen van prioriteiten, beslissen, commitment van stakeholders verkrijgen. De Co-PO houdt de focus op inhoud en kwaliteit van userstories.

De agile manier van denken en werken wint steeds meer terrein en dat betekent dat ook de Product Owner – de PO – gemeengoed is geworden bij bedrijven en dat ook de vraag groeit naar medewerkers om deze rol op zich te nemen. Van hen wordt gevraagd dat ze tijd investeren in het begeleiden van ontwikkelteams. Hoeveel tijd dat kost wordt nog wel eens onderschat. Want wie zijn rol als PO serieus neemt, besteedt daar minstens de helft van zijn tijd aan. Een behoorlijke aanslag op de andere werkzaamheden van de PO, want de winkel blijft gewoon open.

De Product Owner is namens de business de persoon die bepaalt waar de meeste waarde zit voor een organisatie en welke activiteiten dus als eerste opgepakt moeten worden. Hij krijgt van de Business Executive een zak met geld om bepaalde high-level doelstellingen te realiseren. Via zijn netwerk (de stakeholders) weet hij waar de meeste pijn zit en legt de wensen en eisen die bijdragen aan het doel vast in de vorm van userstories in de Product Backlog. Dit wordt geïllustreerd in het figuur hieronder.

De PO zorgt ervoor dat de Product Backlog juist geprioriteerd is en blijft. De PO is de énige persoon die deze prioriteit bepaalt. Analoog aan een afhaalrestaurant neemt de PO de bestelling op en geeft hem via het luik door aan de keuken. Er is 1 PO met 1 luik waar gerechten besteld kunnen worden. De keuken luistert alleen naar de PO en gaat geen gerechtjes klaarmaken via een ander luik. Zelfs niet voor de Business Executive! Vervolgens zorgt de PO ervoor dat het team begrijpt wat er gemaakt moet worden (Snappie?). Het team bepaalt hoe het gemaakt wordt en weet dus wat de bereidingstijd is. Op die manier kan het team samen met de PO bepalen welke gerechten er in een zeker tijdsbestek gemaakt kunnen worden (Pastie?).

Van PO’s wordt verwacht dat ze keuzes kunnen en durven maken. Ze hebben het strategisch vermogen om het geheel te overzien en zodoende de juiste beslissingen te nemen. Vaak vervullen juist deze mensen een sleutelrol in het bedrijf en hebben bijvoorbeeld een hoge (management)functie. Het gevolg is dat ze in een spagaat terecht komen. Gezien hun bevoegdheid zijn ze “the right man for the job”, maar ze hebben geen of te weinig tijd om het team goed te begeleiden. Medewerkers in de organisatielaag daaronder hebben vaak wel de tijd maar missen beslissingsbevoegdheid. Soms durven ze geen knopen door te hakken of maken verkeerde keuzes. Veel bedrijven worstelen hiermee.

Spin in het web

​Ik maakte dit van dichtbij mee toen ik zo’n 20 jaar geleden aan een project werkte waarin ik de linking pin was tussen de gebruikers en het bouwteam. In die tijd hadden we nog watervalprojecten en bestond de PO nog niet. Er was wel een afdelingshoofd die geld en middelen had om zijn doelen te realiseren. Maar die was erg druk en had geen tijd om het alleen te doen. Ik werd ingehuurd om hem te helpen. Ik hielp het afdelingshoofd met het vergaren/uitdragen van de visie. Ik hielp hem met de requirements capture d.m.v. gesprekken met de stakeholders. Ik had regelmatig sessies om de prioriteiten af te stemmen. En ik was de vraagbaak voor het bouwteam.

Ik was dus eigenlijk de assistent van wat we vandaag de dag de PO noemen. Ik hield de focus op de inhoud en kwaliteit van userstories. Mijn dagelijkse onderhoud met het team zou je kunnen zien als de daily scrum. Het strategische werk en het nemen van de beslissingen bleef een taak voor het afdelingshoofd. Maar al het randwerk daaromheen was voor mij. En daarmee kon ik de agenda voor het afdelingshoofd behoorlijk leeg houden.

Stuurloos schip

​Bij CoolProfs maken we vaak mee hoe overvol de agenda’s van PO’s zijn en zien we hoe klanten strugglen om dit goed op te lossen. Zo heb ik meegemaakt dat er maar liefst drie PO’s waren aangesteld die als backup fungeerden voor de hoofd-PO. Beste mensen, met vier PO’s aan boord wordt het schip stuurloos.

Co-Product Owner

De oplossing zit hem in het aanstellen van een assistent-PO, de Co-PO. Vergelijkbaar met de co-piloot in het vliegtuig. De Co-PO neemt het uitvoerende werk uit handen van de PO zodat die vrij is om te doen waar hij zo goed in is; de juiste beslissingen nemen. Bij CoolProfs hebben we ervaren agile Business Analisten in dienst die deze klus kunnen klaren. Alle PO’s die last hebben van een overvolle agenda mogen gerust bellen en vragen naar een van onze Co-PO’s. We staan klaar om te helpen.

CoolUp '24

Lean leadership gecombineerd met het ESG framework

Madhu Iyer, consultant bij Lean Digitale Transformatie

Duurzame bedrijfsvoering is een breed begrip. Zorg voor je
medewerkers, aandeelhouders, klanten en het klimaat.

Lean thinking en ‘Servant Leadership’ past hierbij. Maar hier stopt het niet.

In de media leest je nu veel over ESG: Environmental, Social en Governance: Hoe kunnen organisaties risico’s en mogelijkheden managen die te maken hebben met het milieu, klimaatverandering, SROI en governance naast de focus op winstmaximalisatie en blije
aandeelhouders.

CoolUp '24

Shift Left, wat zijn de nadelen?

Ruud Rademaker, Software Architect bij PGGM
Huh, nadelen? Bedoel je niet voordelen? Nou ja, dit is het eerlijke verhaal. Ruud Rademaker vertelt over hun reis naar ‘een voorspelbaar softwareontwikkelingsproces’. Dagelijks deployen is bij het eerste team een feit en meer teams gaan volgen! Maar is alles nou beter, of zijn er ook nadelen?

CoolUp '24

Toekomstbestendige architectuur en het belang hiervan

CoolProfs
Hoe houd je grip op het applicatielandschap? Veelal worden architectuurplaten gemaakt om inzicht te krijgen. Door tijdsdruk worden deze platen vaak maar mondjesmaat bijgewerkt. Zijn er manieren om de architectuurplaten wel up-to-date te houden? Hoe belangrijk is een goede architectuur? Wat is een toekomstbestendige architectuur en hoe zorg je hiervoor?

CoolUp '24

Tekenen met AI

Jan Loos

Heb je zin om eens met jouw creatieve kant aan de slag te gaan? Grijp nu hier de kans om samen met Jan Loos tekeningen tot leven te laten komen door middel van AI.
Let op: voor deze workshop zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

CoolUp '24

Op eigen benen staan

Sogyo

We horen het vaak: “Wij zijn erg blij met jullie als partner, maar we moeten toch op eigen benen verder kunnen.” Dat begrijpen we heel goed. Onze aanpak is hierop gericht: Voordoen; Meedoen en Zelf Doen. Samen met Sogyo hebben wij een kant en klaar opleidingsprogramma voor nieuw OutSystems talent. Via een detavaste constructie en met hulp van de Cool Academy heb je binnen de kortste keren ervaren OutSystems specialisten in dienst.

CoolUp '24

AI en UX voor OutSystems

Menno Cramer, Head of Solution Delivery & Experience bij OutSystems

UX/UI tovert apps om tot iets leuks en gebruiksvriendelijks, en met AI wordt het alleen maar beter – denk aan slimme personalisatie en bliksemsnel reageren. Met platforms zoals OutSystems kunnen we die dromen waarmaken en supercoole, slimme apps bouwen die precies doen wat gebruikers willen.

Dus, ontwerpers, omarm AI in jullie werk en wees niet bang – jullie creatieve magie en banen zijn veiliger dan ooit. En hey, vergeet niet: houd het simpel, test vaak, en luister altijd naar wat de gebruiker echt wil!

CoolUp '24

Road to ODC

Jeroen Bezemer, CTO bij CoolProfs

Als OutSystems enthousiast zit je met een berg vragen. Je wilt zo snel mogelijk starten met ODC maar waar begin je en hoe zorg je voor een zo frictieloos mogelijke transitie van je huidige applicaties. CoolProfs heeft een ijzersterk pad voor je uitgestippeld. Onze boodschap: Start er morgen mee!