Rijke historie in applicatie ontwikkeling sinds 2000

CoolProfs is in 2000 opgericht door Luuc van der Meer en Eric ten Harkel. In 2019 nam de nieuwe CEO, Camilla Ramberg, de dagelijkse leiding over. Het bedrijf is nog altijd gevestigd in de Zuid-Hollandse plaats Oude Wetering.

Sinds de oprichting heeft CoolProfs zich verschillende ontwikkelplatformen eigen gemaakt. CoolProfs specialiseerde zich daarbij in de volgende twee technologieën.

In de beginperiode van CoolProfs lag de expertise vooral bij ontwikkelplatform Cool Gen (nu Gen) dat nog steeds door ontwikkelaars gebruikt wordt. Ondersteuningsmogelijkheden en uitgebreide kennis en expertise van deze ontwikkeltool voor mainframeomgevingen zijn dan ook nog steeds voorhanden bij CoolProfs.

OutSystems
In 2009 voegde CoolProfs daar het Rapid Application Development (RAD) platform OutSystems aan toe. CoolProfs werd daarmee de eerste OutSystems partner in Nederland. Inmiddels heeft CoolProfs de hoogste partnerstatus, OutSystems Elite Partner, en de meeste ervaring met grote en complexe OutSystems projecten.

Al onze 55 consultants zijn OutSystems gecertificeerd. En we hebben drie Most Valuable Persons (MVP’s) in dienst. Deze MVP’s zijn nauw betrokken bij de doorontwikkeling van het OutSystems platform. Samen met onze architecten, testers, business analisten en tech leads vormen ze een heel sterk team, dat onze klanten helpt met verregaande digitalisering.

2020 expansie
Technologische ontwikkelingen komen en gaan, maar de impact is niet altijd makkelijk in te schatten. Daarom helpt het interne Research & Development (R&D) team van CoolProfs klanten bij het vertalen van deze ontwikkelingen naar nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Daarnaast is het team actief op zoek naar innovatieve technologieën die het low code platform OutSystems kan verrijken.

Dit R&D team werkt nauw samen met het OutSystems Center of Excellence van CoolProfs. Klanten kunnen daar zowel hun vragen stellen over OutSystems als over de wijze van samenwerken. Ook voor inspiratie en opleidingen zijn onze klanten hier ook aan het goede adres.

In alles wat we doen, dragen we onze vijf kernwaarden uit: persoonlijk, het plezier, betrokken, assertief en creatief.

Deze website gebruikt cookies om de beleving te optimaliseren. lees meer