Rick van de Vaart (20) studeert ICT aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hij kwam begin 2021 op de virtuele stagemarkt van Windesheim in gesprek met CoolProfs. Rick: “Ik wilde onderzoek doen naar de combinatie low-code en datascience, een onderwerp waar CoolProfs ook interesse in heeft. We maakten een vervolgafspraak en ik kon meteen aan de slag. Dit was precies wat ik zocht.”

Datascience tijdens testen
In zijn afstudeerstage behandelt Rick de vraag ‘Hoe kunnen we het applicatieontwikkelproces verbeteren door middel van datascience?’. “Ik heb onderzocht of het mogelijk is om tijdens het testen te meten hoe goed een applicatie werkt en hoe gebruikers ermee omgaan. Je wilt meten hoe een app werkt terwijl hij wordt gebruikt maar welke meetpunten heb je daarvoor nodig? Ik heb dit in de praktijk kunnen onderzoeken op applicaties voor klanten van CoolProfs. Die werkten hier graag aan mee en waren ook erg enthousiast over het dashboard dat ik voor hen had gebouwd.”

Uit het onderzoek van Rick blijkt dat het gebruik van data grote meerwaarde kan hebben voor CoolProfs en zijn klanten. “Met een standaard, data-gebaseerd meetinstrument kan CoolProfs sneller applicaties leveren die goed werken omdat de ontwikkelaars tijdens de bouw ervan al kunnen bijsturen. Nog voor de gebruikerstesten kunnen ze al meten hoe een app presteert.”

‘Ons doel is dat jij slaagt’
Vanwege de pandemie liep Rick zijn stage vooral vanuit huis. “Ik ben een paar keer op kantoor geweest maar de rest moest helaas op afstand. Gelukkig was de begeleiding vanuit CoolProfs super. Ik heb een eigen begeleider van CoolProfs met wie ik een vast contactmoment per week had, maar die ik vaak wel drie keer per week sprak. Ik kan altijd bij hem terecht met vragen. Aan het begin van mijn stage werd gezegd, ‘ons doel is dat jíj slaagt voor je stage’. Dat is een verademing vergeleken met de verhalen die ik van medestudenten hoor op andere stagelocaties. Ik vond het een heel fijne stageplek en blijkbaar was dat gevoel wederzijds; ze hebben me een baan aangeboden.”

Deze website gebruikt cookies om de beleving te optimaliseren. lees meer