Michael van der Knoop (28) studeert Infrastructure Design & Security (IDS) aan de Windesheim Hogeschool in Zwolle. Michael zegt over zijn studie: “In mijn opleiding houd ik mij vooral bezig met het ontwerpen en uitwerken van systemen, netwerken, en in het algemeen oplossingen voor IT aan de meer fysieke kant.”

Tijdens zijn stage bij CoolProfs onderzocht Michael de compatibiliteit tussen Machine Learning (ML) en het modern application platform OutSystems. Hierbij werden ook de kansen en mogelijkheden van ML implementatie bij CoolProfs behandeld. “CoolProfs wil weten of en hoe zij ML in de praktijk kunnen brengen. Momenteel kijken we vooral naar de inzetbaarheid van ML als tool om snellere en betere analyses uit te voeren, of om betere applicaties te ontwikkelen. Wellicht kan daar in de toekomst het aanbieden van ML als product aan worden toegevoegd.”

Demo in OutSystems en Azure
Volgens Michael zijn er voldoende mogelijkheden. “Uit mijn onderzoek kwam naar voren dat OutSystems zeker compatible is met Machine Learning en er een breed assortiment van toepassingsmogelijkheden is om waarde te creëren voor zowel CoolProfs als haar klanten. Ik heb een ML demo applicatie in OutSystems en Azure gemaakt. OutSystems is momenteel zelf ook bezig met het ontwikkelen van een geïntegreerde Machine Learning service.” Om hier volledig gebruik van te maken zal CoolProfs zijn ervaring en kennis van ML in de nabije toekomst verder uitbreiden.

Het kantoor van CoolProfs ligt niet om de hoek voor Michael. Maar vanwege de pandemie werd thuiswerken de nieuwe norm en was een stageplek verder van huis geen probleem meer. “De unieke combinatie van Machine Learning en een ontwerpopdracht waar ik eerder ervaring mee had opgedaan, maakte dit een zeer aantrekkelijke klus voor mij. Ik ben blij dat ik mijn kennis op deze manier in praktijk heb kunnen brengen bij CoolProfs.”

Deze website gebruikt cookies om de beleving te optimaliseren. lees meer