De gemeente Westland heeft 2 departementen die zich bezighouden met projecten in de openbare ruimte. De ene afdeling is verantwoordelijk voor de openbare werken en de andere voor de planontwikkeling. Beide afdelingen gebruiken Excel voor de planning. Dit is vervangen door een geïntegreerd systeem, genaamd PROMiiS
Wat hebben we ontwikkeld?
PROMiiS is een projectplanning en registratietool, speciaal ontworpen voor openbare werken en planning. Het registreert projectplanning, projecturen en projectfinanciering. Het wordt ook gebruikt om projecten te budgetteren
Waarom was deze applicatie nodig?
Het Excel-bestand, dat door beide afdelingen wordt gebruikt, is niet langer toereikend en de medewerkers zijn niet in staat om nauwkeurige managementinformatie te leveren. Ook was het niet mogelijk om tijd- en financiële gegevens te importeren, wat essentieel is voor een goed projectmanagement.
Wat was de uitdaging?
Het bouwen van een interactieve applicatie die alle Excel-functionaliteit bevat, maar ook is uitgebreid met signaleringsfunctionaliteit. De applicatie moest ook worden uitgebreid met subsidie-informatie die gerelateerd kan worden aan het betreffende project.
Wat is de toegevoegde waarde?
Een front office applicatie levert accurate project- en managementinformatie, aangevuld met financiële en tijdsinformatie.
Deze website gebruikt cookies om de beleving te optimaliseren. lees meer