Gemeente Leidschendam-Voorburg Het doel van de Participatiewet is naast participatie ook te zorgen dat iedereen een inkomen heeft, ook mensen die niet in staat zijn in het eigen levensonderhoud te voorzien. De Participatiewet geeft een aanvulling op het inkomen tot het toepasselijke "sociaal minimum". Om de toekenning en controle op het gebruik te versnellen heeft de gemeente een aantal stappen op het gebied van digitalisering gezet en liet CoolProfs een flexibele en schaalbare Flitsbalie Sociale Bijstand bouwen voor het automatiseren van administratieve procedures rondom het toekennen van toeslagen. Medewerkers hebben hierdoor meer tijd voor het bieden van dienstverlening op maat en het beantwoorden van vragen. Bewoners kunnen op hun beurt binnen 20 minuten uitsluitsel ontvangen over hun aanvraag.

Het systeem van de gemeente Leidschendam-Voorburg wordt inmiddels ook gebruikt door de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Vianen en Nieuwegein. (Werk en Inkomen Lekstroom).

Op elk moment goed inzicht in projecten

In slechts twee maanden heeft CoolProfs een digitaal projectenboek gerealiseerd. Niet alleen het opstellen van de projectrapportages gebeurt nu vele malen efficiënter, maar ook de inhoudelijke kwaliteit is sterk verbeterd.

ToZo Regeling binnen 2 weken gerealiseerd

Via de Flitsbalie (een online applicatie met wie je een aanvraag bijzondere bijstand kan doen bij de gemeente) kunnen ook de TOZO regeling(en) worden aangevraagd. Gezien de coronaperiode moet de gemeente de TOZO regeling(en) aanbieden aan hun ondernemers. De uitdaging was deze regeling(en) snel te implementeren, gezien de noodzaak bij meerdere ondernemers. Doordat de Flitsbalie al koppelingen had met de backoffice van de gemeente (GWS4All, GWS4DDS) en DigiD waren de TOZO producten (Aanvraag TOZO, Aanvraag Bedrijfskapitaal en Wijzigingen TOZO) binnen 2 weken geïmplementeerd en werkend binnen de gemeente.

Deze website gebruikt cookies om de beleving te optimaliseren. lees meer