De Architecten Community

Hoe houd je grip op het applicatielandschap? Veelal worden architectuurplaten gemaakt om inzicht te krijgen. Vaak door tijdsdruk worden deze platen maar mondjesmaat bijgewerkt. Niet wenselijk maar wel menselijk. Zijn er manieren om de architectuurplaten wel up-to-date te houden? 

CoolProfs Architecten Community

Met deze uitnodiging heeft CoolProfs tijdens het NextStep event op 15 november de interesse getrokken van een groot aantal architecten en IT managers om deel te nemen aan de Cool Model sessie. Dit leverde een interessante, interactieve sessie op over de rol van architectuur in het applicatielandschap waarbij CoolProfs het concept van Cool Model met een kleine sneak preview heeft gedeeld. Wat doet Cool Model? Cool Model genereert automatisch een architectuurmodel van een OutSystems omgeving en creëert ook de basisset aan architectuurdiagrammen.
Uit de enthousiaste reacties en discussies werd helder dat Cool Model in een duidelijke behoefte voorziet. Zo krijgen bijv. developers snel inzicht in hun werkterrein en enterprise architecten inzicht in het totale OutSystems landschap.

Uit de Cool Model sessie kwam de behoefte naar voren om kennis en ervaringen met elkaar te delen. Op deze manier ontwijkt men valkuilen en worden leermomenten van anderen hergebruikt. CoolProfs treedt graag op als facilitator van communities. Zo helpen wij onze klanten – en andere organisaties – verder. Openheid en integriteit zijn belangrijke pijlers voor succesvolle communities. Deelnemers waarderen dit zeer.

Dit is de reden dat CoolProfs ook voor architecten en architectuur-geïnteresseerden een community gaat starten. Op 17 maart 2023 staat de eerste bijeenkomst van de Architecten Community gepland.

We starten 17 maart om 12 uur met een lunch en het duurt tot ongeveer 15 uur. Lokatie is bij ons op kantoor, Tech Campus De School, Schoolbaan 1, Roelofarendssveen. Parkeren is gratis.

Wil jij hier graag bij zijn? Geef je dan op bij Hetty en Edwin. Je krijgt vanzelf meer informatie toegestuurd en we reserveren alvast een plekje voor je.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Type platform

CoolUp '24

De Uitdaging van Duurzame Innovatie in een Versnellende Wereld

Madhu Iyer, consultant bij Lean Digitale Transformatie

De technologische verandering raast voort. Ondanks Agile en low-code, worstelen we om bij te blijven met Generatief AI en de toenemende focus op duurzaamheid.

Een unieke aanpak, die Lean Thinking combineert met digitale transformatie, biedt soelaas. Dit beproefde framework versnelt innovatie en adaptatie, met oog op duurzaamheid.

In mijn lezing focus ik niet op kant-en-klare oplossingen, maar schets ik het framework en mijn vertaalslag naar de praktijk. Ik deel wat wel en niet werkte. Het framework is aanpasbaar – de juiste toepassing hangt volledig af van uw eigen context.

Toewijding, consistentie en emotionele veerkracht zijn cruciaal. In mijn lezing deel ik diverse ervaringen – successen en mislukkingen – om waardevolle lessen te trekken en met vertrouwen te navigeren in het veranderende bedrijfslandschap, met focus op duurzaamheid.

CoolUp '24

Dagelijks deployen een utopie? Nee hoor!

Ruud Rademaker, Software Architect bij PGGM

CoolProfs zegt “Er zijn tal van redenen te noemen om je software development lifecycle (SDLC) te verbeteren. Wat je doel ook is, de CoolProfs SDLC-Suite biedt alle tools om dit voor OutSystems low-code omgevingen werkelijkheid te maken. Met onze SDLC-Suite maak je de low-code belofte waar.

Maakt CoolProfs die belofte waar? Een kritische klant vertelt.

CoolUp '24

Domain Driven Architecture, een noodzaak?

Edwin Muijen, Principal Consultant CoolProfs en PO Cool Model

Domain Driven Design is niet nieuw, maar wordt steeds relevanter. Kleinere, bedrijfsonderdeel-specifieke apps zijn overzichtelijker, sneller aan te passen en onafhankelijk van andere apps en hun ontwikkelteams.

Monilithische applicaties uit het verleden kunnen misschien beter worden opgedeeld in kleine, herbruikbare delen.

Edwin Muijen vertelt waarom Domain Driven Architecture van belang is, nu en in de toekomst.

CoolUp '24

Tekenen met AI

Heb je zin om eens met jouw creatieve kant aan de slag te gaan? Grijp nu hier de kans om samen met Jan Loos tekeningen tot leven te laten komen door middel van AI.
Let op: voor deze workshop zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

CoolUp '24

Op eigen benen staan, bouw je eigen OutSystems team.

Christa Roseboom, HR manager en mede-eigenaar Sogyo
Imelda Duivenvoorden, HR manager en MT-lid CoolProfs

Sogyo en CoolProfs geven tips en pitfalls over het samenstellen (en behouden) van je eigen OutSystems team. Samen helpen we je bij het werven van geschikte kandidaten en het vormgeven van een traineeprogramma. Uiteraard met de nodige begeleiding vanuit onze kant.

Samen zorgen we voor een instroom van goed opgeleide startende OutSystems-engineers die in vaste dienst kunnen treden. Ons plan is op basis van maatwerk en Best Practices. Zo heb je binnen de kortste keren ervaren OutSystems specialisten in dienst.

CoolUp '24

AI en UX voor OutSystems

Menno Cramer, Head of Solution Delivery & Experience bij OutSystems

UX/UI tovert apps om tot iets leuks en gebruiksvriendelijks, en met AI wordt het alleen maar beter – denk aan slimme personalisatie en bliksemsnel reageren. Met platforms zoals OutSystems kunnen we die dromen waarmaken en supercoole, slimme apps bouwen die precies doen wat gebruikers willen.

Dus, ontwerpers, omarm AI in jullie werk en wees niet bang – jullie creatieve magie en banen zijn veiliger dan ooit. En hey, vergeet niet: houd het simpel, test vaak, en luister altijd naar wat de gebruiker echt wil!

CoolUp '24

Road to ODC

Jeroen Bezemer, CTO bij CoolProfs
Arjan Waardenburg, Solution Architect bij OutSystems

Als OutSystems enthousiast zit je met een berg vragen. Je wilt zo snel mogelijk starten met ODC maar waar begin je en hoe zorg je voor een zo frictieloos mogelijke transitie van je huidige applicaties?

CoolProfs en OutSystems hebben een ijzersterke roadmap voor je uitgestippeld, met de stappen die je tussen nu en 2029 kunt doen. Daarbij wordt rekening gehouden met zowel de techniek als de mensen.