De Architecten Community

Hoe houd je grip op het applicatielandschap? Veelal worden architectuurplaten gemaakt om inzicht te krijgen. Vaak door tijdsdruk worden deze platen maar mondjesmaat bijgewerkt. Niet wenselijk maar wel menselijk. Zijn er manieren om de architectuurplaten wel up-to-date te houden? 

CoolProfs Architecten Community

Met deze uitnodiging heeft CoolProfs tijdens het NextStep event op 15 november de interesse getrokken van een groot aantal architecten en IT managers om deel te nemen aan de Cool Model sessie. Dit leverde een interessante, interactieve sessie op over de rol van architectuur in het applicatielandschap waarbij CoolProfs het concept van Cool Model met een kleine sneak preview heeft gedeeld. Wat doet Cool Model? Cool Model genereert automatisch een architectuurmodel van een OutSystems omgeving en creëert ook de basisset aan architectuurdiagrammen.
Uit de enthousiaste reacties en discussies werd helder dat Cool Model in een duidelijke behoefte voorziet. Zo krijgen bijv. developers snel inzicht in hun werkterrein en enterprise architecten inzicht in het totale OutSystems landschap.

Uit de Cool Model sessie kwam de behoefte naar voren om kennis en ervaringen met elkaar te delen. Op deze manier ontwijkt men valkuilen en worden leermomenten van anderen hergebruikt. CoolProfs treedt graag op als facilitator van communities. Zo helpen wij onze klanten – en andere organisaties – verder. Openheid en integriteit zijn belangrijke pijlers voor succesvolle communities. Deelnemers waarderen dit zeer.

Dit is de reden dat CoolProfs ook voor architecten en architectuur-geïnteresseerden een community gaat starten. Op 17 maart 2023 staat de eerste bijeenkomst van de Architecten Community gepland.

We starten 17 maart om 12 uur met een lunch en het duurt tot ongeveer 15 uur. Lokatie is bij ons op kantoor, Tech Campus De School, Schoolbaan 1, Roelofarendssveen. Parkeren is gratis.

Wil jij hier graag bij zijn? Geef je dan op bij Hetty en Edwin. Je krijgt vanzelf meer informatie toegestuurd en we reserveren alvast een plekje voor je.

CoolUp '24

Lean leadership gecombineerd met het ESG framework

Madhu Iyer, consultant bij Lean Digitale Transformatie

Duurzame bedrijfsvoering is een breed begrip. Zorg voor je
medewerkers, aandeelhouders, klanten en het klimaat.

Lean thinking en ‘Servant Leadership’ past hierbij. Maar hier stopt het niet.

In de media leest je nu veel over ESG: Environmental, Social en Governance: Hoe kunnen organisaties risico’s en mogelijkheden managen die te maken hebben met het milieu, klimaatverandering, SROI en governance naast de focus op winstmaximalisatie en blije
aandeelhouders.

CoolUp '24

Shift Left, wat zijn de nadelen?

Ruud Rademaker, Software Architect bij PGGM
Huh, nadelen? Bedoel je niet voordelen? Nou ja, dit is het eerlijke verhaal. Ruud Rademaker vertelt over hun reis naar ‘een voorspelbaar softwareontwikkelingsproces’. Dagelijks deployen is bij het eerste team een feit en meer teams gaan volgen! Maar is alles nou beter, of zijn er ook nadelen?

CoolUp '24

Toekomstbestendige architectuur en het belang hiervan

CoolProfs
Hoe houd je grip op het applicatielandschap? Veelal worden architectuurplaten gemaakt om inzicht te krijgen. Door tijdsdruk worden deze platen vaak maar mondjesmaat bijgewerkt. Zijn er manieren om de architectuurplaten wel up-to-date te houden? Hoe belangrijk is een goede architectuur? Wat is een toekomstbestendige architectuur en hoe zorg je hiervoor?

CoolUp '24

Tekenen met AI

Jan Loos

Heb je zin om eens met jouw creatieve kant aan de slag te gaan? Grijp nu hier de kans om samen met Jan Loos tekeningen tot leven te laten komen door middel van AI.
Let op: voor deze workshop zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

CoolUp '24

Op eigen benen staan

Sogyo

We horen het vaak: “Wij zijn erg blij met jullie als partner, maar we moeten toch op eigen benen verder kunnen.” Dat begrijpen we heel goed. Onze aanpak is hierop gericht: Voordoen; Meedoen en Zelf Doen. Samen met Sogyo hebben wij een kant en klaar opleidingsprogramma voor nieuw OutSystems talent. Via een detavaste constructie en met hulp van de Cool Academy heb je binnen de kortste keren ervaren OutSystems specialisten in dienst.

CoolUp '24

AI en UX voor OutSystems

Menno Cramer, Head of Solution Delivery & Experience bij OutSystems

UX/UI tovert apps om tot iets leuks en gebruiksvriendelijks, en met AI wordt het alleen maar beter – denk aan slimme personalisatie en bliksemsnel reageren. Met platforms zoals OutSystems kunnen we die dromen waarmaken en supercoole, slimme apps bouwen die precies doen wat gebruikers willen.

Dus, ontwerpers, omarm AI in jullie werk en wees niet bang – jullie creatieve magie en banen zijn veiliger dan ooit. En hey, vergeet niet: houd het simpel, test vaak, en luister altijd naar wat de gebruiker echt wil!

CoolUp '24

Road to ODC

Jeroen Bezemer, CTO bij CoolProfs

Als OutSystems enthousiast zit je met een berg vragen. Je wilt zo snel mogelijk starten met ODC maar waar begin je en hoe zorg je voor een zo frictieloos mogelijke transitie van je huidige applicaties. CoolProfs heeft een ijzersterk pad voor je uitgestippeld. Onze boodschap: Start er morgen mee!