Camilla Ramberg CEO, CoolProfs

Wat is het toch heerlijk dat het land langzaam weer opengaat en dat de corona-cijfers de goede kant op gaan. Dat betekent ook dat we wat meer mogen. Zo hebben we eindelijk een paar opleverfeestjes gehad! Meer dan een jaar later dan gepland. Een CoolProfs project met OutSystems is niet een typisch IT-project met vertragingen en budgetoverschrijdingen. Het Maykers E-commerce platform was op tijd af, alleen kon het feest niet doorgaan vanwege corona. En dat gold ook voor Rijk Zwaan. Voor Edwin Muijen en andere nieuwe medewerkers betekent het ook dat ze binnenkort hun CoolProfs collega’s in het echt kunnen zien. En wie weet komen ze ook binnenkort langs bij de projectteams waar ze al in zitten.

Ik ben blij dat we voor onszelf hebben bewezen dat alles mogelijk is, ook op afstand. En ik ben ontzettend blij dat het niet meer allemaal online moet. Mijn arm is beurs van de vaccinatie gisteren – en dat voelt goed.

Kon ik maar met de nieuwe scheduler van de Cool Data Mover regelen dat ik snel naar de familie in Noorwegen kan reizen. Maar dat mag nog niet. Voor de rest: Hopelijk tot snel!

De Cool Data Mover Scheduler

CoolProfs heeft zijn Cool Data Mover uitgerust met een nieuw component. De Scheduler maakt een nog hoger niveau van automatisering van datamigratietrajecten mogelijk. Moesten voorheen data-operaties zoals export, import en delete altijd handmatig worden gestart, dankzij de Scheduler zijn deze manuele handelingen verleden tijd. Plaats de acties nu eenvoudig in een workflow en laat ze gepland of ad hoc uitvoeren.

Lees hier snel meer over deze nieuwe (en voor gebruikers van de Cool Data Mover gratis) component.

Onze nieuwe collega Edwin Muijen

Wij hebben ons team kunnen versterken met Edwin Muijen, in de functie van Principal Consultant. Hij zal een belangrijkste schakel zijn tussen IT-ontwikkelaars, stakeholders en directie in softwareontwikkeltrajecten. Als delivery manager begeleidt hij grootschalige IT-implementaties. Daarnaast praat hij op strategisch niveau over digitale transformatie en het potentieel van IT in de organisatie. Een uitdagende functie en we zijn blij hem aan ons team te kunnen toevoegen. Lees hier het persbericht.

Wil je ook komen werken bij ons? Dat kan! We zoeken nog DevOps toppers en OutSystems uitblinkers. Kijk snel op onze vacature pagina.

Eindelijke weer: feestelijke uitreiking

Er lagen al een tijdje twee mooie illustraties op de plank te wachten. We hebben hele mooie projecten mogen afronden tijdens de lockdown, maar Corona gooide roet in het eten, of eigenlijk, in de taart. Omdat we het toch graag met taart en met het team wilden vieren, stelden we het uit en nu was het eindelijk zover! We namen uiteraard ook de bekende CoolProfs illustraties mee naar Rijk Zwaan en Maykers.

Voor een impressie van deze feestelijke uitreikingen en voor de illustraties, klik hier.

OutSystems over risico’s technical debt

Het afgelopen covid-jaar heeft bij organisaties wereldwijd kwetsbaarheden in hun IT-systemen blootgelegd. OutSystems onderzocht wat de schade is van achterstand in IT-werkzaamheden, oftewel technical debt. Een meerderheid (69%) van de IT-leiders zegt dat technical debt hun vermogen tot innoveren sterk belemmert. Een ruime meerderheid zegt bovendien dat het de bedrijfsprestaties drukt en een blijvende negatieve impact zal hebben in de toekomst. "Door de combinatie van oude code met nieuwe generatie mobiele apps, stack applicaties en een wildgroei aan SaaS, zijn organisaties niet langer in staat te innoveren," zegt Paulo Rosado, CEO en oprichter van OutSystems. Lees het volledige Outsystems rapport "The Growing Threat of Technical Debt."

Deze website gebruikt cookies om de beleving te optimaliseren. lees meer