De RET is het openbaarvervoerbedrijf van Rotterdam en omgeving. Dagelijks vervoert het bedrijf ruim 600.000 reizigers in de regio Rotterdam. Alle activiteiten die de RET ontplooit, moeten bijdragen aan de reisbeleving van de reiziger.

Al sinds 2013 werken RET en CoolProfs samen. Het eerste project was het Reizigersinformatiesysteem (River). Met dit systeem kan de RET razendsnel, en met één druk op de knop, de reiziger via alle kanalen bereiken om ze van reisinformatie te voorzien. Deze reisinformatie is ook beschikbaar op de tablets van de RET-medewerkers en wordt getoond op de schermen van de centrale verkeersleiding.

CoolProfs heeft de RET ook geholpen met de ontwikkeling van een overkoepelend nieuw sociaal veiligheidssysteem om de processen te stroomlijnen, en om ze efficiënter, sneller en bovenal gebruiksvriendelijker te maken. De medewerkers moeten immers ook een goede reis hebben. Het veiligheidssysteem bestaat uit een mobiele applicatie én een applicatie voor de front- en backoffice, die gemakkelijk aangepast kunnen worden indien er veranderingen in de wet- en regelgeving optreden.

Niet alleen de RET profiteert van River aangezien de reizigersinformatiesystemen van de HTM en het GVB hierop zijn geïnspireerd.

Deze website gebruikt cookies om de beleving te optimaliseren. lees meer