/img/coolprofs_logo_full.png
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
Rijk Zwaan
Ga naar de site
>
Rijk Zwaan

Rijk Zwaan Zaadteelt en Zaadhandel B.V. is een Nederlands groenteveredelingsbedrijf met het hoofdkantoor in De Lier, Zuid-Holland.

Het familiebedrijf ontwikkelt groenterassen en produceert daarvan de zaden, die verkocht worden aan telers over de hele wereld. Rijk Zwaan behoort tot de mondiale top vijf van groentezaadbedrijven. Het bedrijf veredelt ruim 25 soorten groenten, waaronder sla, tomaat, komkommer, paprika en koolsoorten. Rijk Zwaan is gespecialiseerd in het veredelen, produceren en verkopen van groentezaden voor de professionele teelt wereldwijd. Het bedrijf investeert jaarlijks zo’n 30% van de omzet in Research & Development activiteiten. Momenteel werken er wereldwijd zo’n 2800 mensen bij Rijk Zwaan en de komende jaren zal dit doorgroeien richting de 4.000, waarbij het aantal nieuwe medewerkers met name in Nederland toeneemt.

Op het gebied van software ontwikkeling wil Rijk Zwaan een omslag maken. Het moet sneller, beter en efficiënter. Hiervoor zet Rijk Zwaan het low code platform OutSystems in en heeft zij gekozen voor een langdurige samenwerking met CoolProfs als implementatie partner.

Onlangs heeft Rijk Zwaan de module Diagnostics in productie genomen. Hiermee kunnen plantmonsters worden aangemeld, die door de afdeling Phytopathology Research getoetst moeten worden. Wereldwijd wordt jaarlijks vele malen een beroep gedaan op de expertise van de afdeling van Phytopathology Research voor ziekteanalyses. Het aanleveren van de juiste informatie is hierbij cruciaal. Diagnostics helpt hierbij met een heldere workflow met vragen, die beantwoord moeten worden, waardoor men sneller en  gerichter aan de slag kan.

Toekomst van groenteveredeling digitaal
Meer weten
>
Deze site maakt gebruik van cookies om te leren over hoe de site gebruikt wordt en wat er beter zou kunnen.
Behoud de cookies en optimaliseer mijn website beleving.