Om dat te doen, ga je in gesprek met de klant. Je vraagt hem het hemd van het lijf: wat is de uitdaging waar hij een oplossing voor zoekt? Voor wie is dat belangrijk en waarom? Welke business waarde moet het toevoegen en hoe kunnen we daar invulling aan geven? Moet dat een softwarematige oplossing zijn? Soms is handmatig nog steeds het meest efficiënt. Ook daar ben je dan eerlijk over.

Al deze informatie haal jij op en breng je over aan het ontwikkelteam. Met hen bespreek je hoeveel tijd er nodig is, waar prioriteiten liggen en wat de beste volgorde is. Wat is er minimaal nodig om te kunnen leveren? Op hoofdniveau bepaal jij de epics en daarbinnen geef je pio’s aan in de user stories.

Je bent de rechterhand van de product owner en neemt hem of haar werk uit handen zodat die zich op de organisatie kan richten. Soms betekent dit dat je co-PO wordt.

Een goede business analist kan uiteraard goed analytisch, out-of-the-box denken. Vaak heeft een klant al een oplossing in zijn hoofd, maar dat is niet altijd wat er ook daadwerkelijk nodig is. Dan moet je assertief zijn en effectief kunnen uitleggen waarom jij het anders ziet.
Verder ben je

  • sociaal communicatief, jij krijgt mensen mee.
  • flexibel, je denkt mee met de stakeholders en met je collega’s die het moeten realiseren.
  • doelbewust, jij houdt het overzicht en bewaakt het doel.


Business analist bij CoolProfs

Bij CoolProfs ben je business analist bij één klant tegelijk. Zo ben je end-to-end betrokken: van de eerste gesprekken tot de go-live en alle fasen daar tussenin. Wat een feest om jouw project van begin tot oplevering te zien groeien!

CoolProfs is OutSystems+ Expert. Als business analist hoef je niet op de developerstoel te gaan zitten, maar het is wel nuttig als je technisch mee kunt denken en je kunt verplaatsen in de ontwikkelaar. Als je bijvoorbeeld ook code kunt checken, is dat mooi meegenomen. Het Low-Code OutSystems platform leent zich hier uitstekend voor. Zo draag jij bij aan de realisatie van Shift-left, CI/CD en daily deployment.

Bij CoolProfs ben je vrij om jezelf te ontwikkelen en je technisch verder te bekwamen als je dat wilt. En als je het even niet weet, is er altijd iemand die je kan helpen. Net zoals jij ook altijd klaarstaat om anderen in je team te helpen.

Deze website gebruikt cookies om de beleving te optimaliseren. lees meer