OutSystems consultant

Als OutSystems consultant bij CoolProfs werk je als developer met het Low-Code platform OutSystems. Wij noemen onszelf OutSystems+ Expert omdat we veel meer doen dan enkel applicaties ontwikkelen. We gaan naast onze klant zitten om hen te adviseren, we ontwikkelen in huis tools en componenten die het OutSystems platform verrijken, en helpen Software Development Life Cycles verbeteren en optimaliseren. Als je dus een echte Low-Code expert wilt worden, dan voel je je bij ons zeker thuis.

In deze rol ben je dagelijks bezig met het vertalen van door de klant gewenste functionaliteiten naar een technische oplossing in OutSystems. Vaak doen we ook aan beheer monitoring na releasen. We werken Agile en in scrum teams dus events als daily standups, backlog refinements en peer reviews horen erbij. Je werkt nauw samen met andere developers, testers en de business analist, samen zijn jullie de 3 amigos. Met OutSystems richt je je op full stack development, dus dat betekent dat je backend en front-end kunt programmeren en overweg kunt met css, html, javascipt en sql.

Een ander belangrijk aspect van deze rol is dat je je klant adviseert; je bent echt een consultant. Voor je klant ben jij de OutSystems expert en weet je als geen ander hoe je met dit platform waarde kunt creëren. Je vindt het leuk om dingen uit te leggen en mensen mee te nemen in je keuzes. Daarnaast ben je:

  • analytisch sterk: je kunt technologie vertalen naar oplossingen en houdt van complexe vraagstukken.
  • sociaal, je wilt mede-teamleden helpen en kunt feedback geven en ontvangen.
  • nieuwsgierig, in deze functie ben je nooit uitgeleerd.

Junior tot senior

Bij CoolProfs kun je aan de slag van junior tot senior OutSystems consultant, afhankelijk van hoeveel OutSystems-ervaring of andere Low-Code kennis je hebt.

Als junior OutSystems consultant ben je naast je dagelijkse werkzaamheden vooral bezig met het OutSystems platform leren kennen. Je volgt trainingen en behaalt certificaten. Je hoeft dan ook geen OutSystems- of ontwikkelervaring te hebben om bij ons aan de slag te gaan, wel affiniteit met IT en een gezonde dosis leergierigheid. Wij leiden je op tot OutSystems-expert en begeleiden je om van junior door te groeien tot medior- of senior-consultant.

Als medior- en zeker als senior-consultant komt steeds meer nadruk te liggen op het adviserende aspect van deze rol. Je helpt en coacht teamleden en hebt een sterke adviserende taak naar de klant en stakeholders. Als je wilt, neem je nu ook een extra rol op je, zoals tech lead, architect of delivery manager, of zet je je in bij ons in-house R&D team. Bij CoolProfs ben je nooit uitgeleerd.

OutSystems consultant bij CoolProfs

Wil jij werken met de baanbrekende Software Development Life Cycle suite voor OutSystems? Aan de slag in de publieke sector? Of ben jij meer een type voor de commerciële wereld? Dan ben je bij CoolProfs aan het juiste adres. Wij hebben een grote diversiteit aan projecten en klanten, dus er zit altijd wel een geschikte en mooie plek tussen waar jij kunt groeien. Dankzij ons rotation model ga je geregeld bij een andere klant, sector of project aan de slag en raak je nooit op je werk uitgekeken.

CoolProfs is een platte organisatie waar we elkaar stimuleren en inspireren. Je werkt meestal op locatie bij je klant, maar de meeste developers zijn ook wekelijks op ons prachtige nieuwe kantoor in Roelofarendsveen te vinden om met het klantteam samen te werken. Even klaar met meetings of werken? Ga stoom afblazen met een potje pool, darten of gamen in onze hangout op kantoor; Tech Campus De School.

Meer weten over de functie OutSystems consultant? Matthew de Jong vertelt je er graag meer over. Nu al verkocht? Neem contact op met Imelda Duivenvoorden.

Deze website gebruikt cookies om de beleving te optimaliseren. lees meer