Zo help je je teamleden door blokkades weg te nemen en afhankelijkheden te adresseren. Je helpt problemen op te lossen die niet inhoudelijk met het ontwikkelwerk te maken hebben maar bijvoorbeeld wel met de samenwerking binnen het team. Je zorgt dat teamleden bij de juiste meetings aansluiten, je houdt de feedbackloop in de gaten en zorgt dat die wordt opgevolgd.

Daarnaast onderhoud je contact met de stakeholders en werk je nauw samen met de product owner. Zo houd jij het overzicht en wordt je team niet afgeleid van hun werk.

Mensenwerk
Als scrum master kun je goed met mensen omgaan. Je haalt veel voldoening uit team building en mensen laten opbloeien. Jij bent daarom

  • geduldig, je laat je team vrij om zelf de beste oplossing te vinden en te leren van fouten.
  • faciliterend zodat je team ongehinderd hun werk kan doen.
  • coachend, jij helpt teamleden het beste uit zichzelf te halen.
  • gestructureerd, je weet het overzicht te houden. Wanneer iets verkeerd gaat, maak je mensen vrij om het euvel op te lossen.

Als scrum master bij CoolProfs werk je meestal met een scrum team dat bestaat uit je collega’s. In een enkel geval met een scrum team waar ook medewerkers van de klant in zitten of dat geheel bestaat uit medewerkers van de klant. Je krijgt veel vrijheid en veel verantwoordelijkheden.

Je hebt als scrum master bij CoolProfs meestal geen inhoudelijke functie binnen het scrum team, zoals ontwikkelaar bijvoorbeeld, maar kennis van ons low-code platform OutSystems is een grote pré. Je kunt je als OutSystems consultant ook doorontwikkelen tot scrum master als dat je ambitie is.

Wil je meer weten over de rol van scrum master? Neem contact op met Tim Blom, Joost Landgraf of Evert van der Zalm.

Deze website gebruikt cookies om de beleving te optimaliseren. lees meer