Video banner graphic
Bekijk de video

Samskip is een internationaal bedrijf dat transport en aanverwante diensten levert over land, zee en door de lucht. Samskip biedt haar opdrachtgevers: een uitgebreid Europees multimodaal transportnetwerk, wereldwijd geconditioneerd vervoer en wereldwijde forwarding. Samskip heeft in totaal ongeveer 1.400 mensen in dienst, verspreid over 20 landen.

Het bedrijf had een managementsysteem dat al dertig jaar oud was. Er was in de loop der tijd functionaliteiten bijgekomen maar de interface was vrijwel gelijk gebleven. Het systeem voldeed en draaide stabiel en dat was het belangrijkste: functionaliteit als uitgangspunt. Werken met het systeem vroeg echter wel om een steile leercurve omdat het niet intuïtief was en enkel toetsenbordbesturing kende. Het systeem was helemaal doorontwikkeld en bood weinig ruimte meer tot verdere ontwikkeling. Daardoor was het niet langer houdbaar en toe aan vervanging.

Rond 2015 werd een begin gemaakt met een Enterprise Architecture Mutatie. Daarvoor onderzocht Samskip een aantal fundamentele aspecten en werden een aantal basisprincipes vastgelegd waar alle processen aan moesten voldoen omtrent automated processing, one touch data, gebruiksvriendelijkheid, standaardisatie en procesbeheer.

Na marktonderzoek werd besloten te werken met het modern application platform van OutSystems met CoolProfs als ontwikkelpartner en Okapion als UX-partner.

Medewerkers waren gewend te werken met een moeilijk en technisch systeem. Omdat het nieuwe systeem helemaal van de grond werd opgebouwd, vond Samskip het belangrijk om extra aandacht aan UX te besteden zodat het nieuwe systeem gemakkelijker, efficiënter en gebruikersgericht zou zijn. Herkenbaarheid, zowel voor interne als externe gebruikers, was belangrijk. Maar ook plezier; gebruikers moeten het leuk vinden om ermee te werken.

De UX-focus leverde Samskip een mooi, innovatief en sterk systeem op waar het jaren mee vooruit kan.

Deze website gebruikt cookies om de beleving te optimaliseren. lees meer