Technologie maakt softwareontwikkeling beheersbaar, voorspelbaar en schaalbaar.

CoolProfs heeft de CI/CD oplossingsmethoden voor OutSystems verder vervolmaakt tot een 100% gestandaardiseerd en geautomatiseerde oplossing. De standaardfunctionaliteit van Low-Code OutSystems wordt optimaal ingezet aangevuld met bestaande softwarecomponenten en andere beschikbare technologie. Hierbij is rekening gehouden met de toenemende behoefte aan meer risicobeheersing door compliance- en beveiligingsmaatregelen in te voegen.

Het risico van onverwacht werk neemt drastisch af. De beheersbaarheid en voorspelbaarheid van softwareontwikkelingsproces neemt toe.

SDLC-Suite bestaat uit de volgende onderdelen:

Integratie Azure DevOps

Cool Orchestrator
Voordelen
Onze geadvanceerde en modulaire pijplijn in Azure DevOps voor het orchestreren van de software life cycle. Dit maakt het zeer eenvoudig om nieuwe processtappen toe te voegen met of zonder onze hulp. 100% automatisering en standaardisatie. Foutgevoeligheid is tot het minimum teruggebracht.

Cool DevOps
Voordelen
Applicatie die OutSystems LifeTime uitbreidt zodat gestandaardiseerd en gecontroleerd software kan worden aangeboden aan Cool Orchestrator. Geautomatiseerde deployments op dagelijkse basis is nu mogelijk. Maakt Shift Left mogelijk.

 

Configuratie datamanagement

Cool Configurator
Voordelen
Applicatie om site properties, API endpoints en timers te automatiseren en ondersteunen.

Alle data op een eenduidige, vaste plek. Dit voorkomt verstoringen en frustraties. Nooit meer zoeken naar site properties en ze mogelijk vergeten.

 

Test datamanagement

Cool Data Mover
Voordelen
De eerste, volledig geïntegreerde applicatie voor geautomatiseerde datamigratie tussen OutSystems-omgevingen.

Voor testen, migreren, bug fixen en back-ups is snel en foutloos gegevens verplaatsen van cruciaal belang. Zo voorkom je fouten en creëer je tijdswinst voor de ontwikkelteams.

 

Monitoring

Cool Monitor
Voordelen

Applicatie die alle OutSystems data naar het Elastic search platform stuurt om te monitoren en te analyseren. Genereer kant-en-klare dashboards met de datavisualisatie.

Uitgebreide functionaliteit ten opzichte van OutSystems Service Center dat errors logt, maar deze slechts 2 weken opslaat, onvoldoende om trends te onderkennen. Daarbij helpt AI om nog beter de juiste uitzonderingen op het platform onder de aandacht te brengen.

De ontwikkelteams monitoren dagelijks de prestaties van hun software en kunnen snel ingrijpen als het nodig is.

Platformteam behoudt grip op het platform en kan proactief ingrijpen.


Cool Audit
Voordelen
Legt eenvoudig API en applicatie logging in Elastic (Cool Monitor) vast voor auditing en tracing. Voldoe aan de toenemende behoefte aan risicobeheersing door compliance- en beveiligingsmaatregelen.

 

Kwaliteitsborging

Cool Metrics

Voordelen

Integratie met Google Lighthouse voor het geautomatiseerd meten van de kwaliteit van OutSystems webpagina's.

Ontwikkelaars kunnen performance, SEO en PWA meten voordat de pagina’s in productie gaan. Zo wordt de kwaliteit van de software vooraf bepaald en kunnen eventuele aanpassingen worden gedaan.


Koppeling voor CheckMarx (SAST)

Voordelen

Out-of-the-box integratie met Checkmarx om de gegenereerde code te laten analyseren.

Compliant by design

 

Testautomatisering

Voordelen

JOSF, TOSCA (standaardkoppeling)

Ten behoeve van Core Layer testing maakt de CI/CD pipeline gebruik van JOSF van Valori. De server en service actions in de Core Layer worden beschikbaar gesteld door deze oplossing waardoor unit tests, integratie tussen units, API’s en zelfs het gebruik van deze actions in end-to-end tests mogelijk is.

Testen is nu standaard onderdeel van de aanpak. Zonder volwaardig testen, gaat software niet naar productie. De verantwoordelijkheid ligt bij ontwikkelaars en testers. Deze Shift Left beweging waarborgt de kwaliteit van de opgeleverde software.

 

Ontkoppeling van release en deployment

Voordelen

Feature toggle management (Forge component)

Dit component is cruciaal om dagelijkse deployments mogelijk te maken. Het CoolProfs R&D Team heeft dit Forge component nauwkeurig onderzocht op kwaliteit en de toepasbaarheid.

Ontwikkelteams kunnen door feature toggling dagelijks software aanbieden aan de CI/CD Pipeline en daardoor dagelijks de kwaliteit van hun software checken. Nu staat hoge kwalitatieve software klaar om door de business in productie te brengen. Tijdstip is nu te bepalen door de business.

 

Deze website gebruikt cookies om de beleving te optimaliseren. lees meer