Video banner graphic
Bekijk de video

WoningNet bemiddelt tussen het woningaanbod van coöperaties in diverse regio’s, waaronder Amsterdam en Utrecht, en woningzoekenden. Om aan de veranderende vraag van woningcoöperaties te kunnen blijven voldoen, was het systeem voor woonruimtebemiddeling aan vernieuwing toe.

Na een uitgebreid selectieproces koos WoningNet in 2016 voor het platform van OutSystems om een toekomstbestendig, modern en gebruiksvriendelijk systeem te bouwen. CoolProfs werd gekozen als implementatiepartner. Zowel de consultants van CoolProfs als de medewerkers van WoningNet werken via de agile- en scrum-principes. Deze aanpak was voor WoningNet nieuw en vergde destijds een andere mindset, maar inmiddels is het de standaard werkwijze en werkt de organisatie met PI (Program Increment) planningen volgens het Scaled Agile Framework (SAFe).

De uitrol van het nieuwe systeem verloopt succesvol. Nieuwe eisen en wensen kunnen snel worden uitgerold en innovatieve ideeën worden omarmd. Zo is samen met Ymere en andere corporaties HuisjeHuisje gelanceerd. Deze woningruilapp, die per 1 december 2019 niet meer bestaat, had tot doel het vergemakkelijken van huurwoningruil.

Het bijzondere project werd ook in de media opgemerkt en in 2019 ontving het een nominatie voor de Computable Awards in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar.

WoningNet kijkt ook op ander vlakken naar het inzetten van innovatieve technologieën die hun klanten weer verder helpt in hun (digitale) dienstverlening. En CoolProfs helpt ze daarbij.

Monitoring

WoningNet’s geavanceerde WRB-systeem brengt woningaanbod van aangesloten woningcorporaties onder de aandacht van ingeschreven woningzoekenden. Het schaarse woningaanbod wordt hierbij verdeeld aan de hand van soms zeer complexe landelijke en regionale wet- en regelgeving.

Dit ingewikkelde selectie- en sorteerproces is vertaald naar het zeer complete en gebruiksvriendelijke WRB-systeem. Dit systeem verving twee legacy systemen en heeft koppelingen om met verschillende systemen intern en extern te communiceren. Daarnaast draaien er nog een aantal applicaties bij WoningNet waarmee de hele IT-omgeving aanzienlijk is.

Het WRB kent dagelijks duizenden aanvragen en veel piekbelasting. CoolProfs helpt WoningNet met een uitgebreide monitoring oplossing om de systemen beter in de gaten te kunnen houden en zelfs preventief bij te sturen. Voor het hele verhaal, download de klantcase over monitoring hiernaast.

Grootschalige Batchprocessen

Met OutSystems bouw je op een snelle en gestructureerde manier webapplicaties en apps voor mobiele apparaten. Ook voor grote groepen gebruikers zullen deze systemen een prima performance laten zien. Maar OutSystems inzetten voor grootschalige batchprocessen. Kan dat? Bij WoningNet doen ze het!

Deze website gebruikt cookies om de beleving te optimaliseren. lees meer