Stageopdrachten bij CoolProfs​

Stagiairs en afstudeerders zijn bij ons van harte welkom!

CoolProfs ontwikkelt maatwerk bedrijfsapplicaties voor en met organisaties zoals WoningNet, Stedin, a.s.r, en verschillende gemeentes en OV-bedrijven. Dit doen we met het (low-code) ontwikkelplatform OutSystems.

Ook zijn we continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe features en tools. Ons R&D team onderzoekt nieuwe technologieën en vertaalt deze naar praktische add-ons, waar onze klanten en andere OutSystems-gebruikers over de hele wereld blij van worden.

Als je bij ons stage komt lopen, ben je vrij zelf het onderwerp te kiezen. CoolProfs helpt je de onderzoeksvraag scherp te stellen en kan indien nodig helpen klanten te benaderen. Verder stellen we alle benodigde tooling en een Azure omgeving beschikbaar.

We staan open voor alle innovatieve onderzoeksonderwerpen. Misschien loop je warm voor één van de thema’s hieronder. Stuur je stage-idee en sollicitatie naar Imelda Duivenvoordenklik hiernaast op de knop, of neem contact met ons op.

De volgende onderwerpen komen aan bod bij ons R&D Team:

Analyseer een applicatielandschap

Onze klanten hebben te maken met een transitie van OutSystems 11 naar ODC. Dit zijn wezenlijk andere platformen. CoolProfs wil hen helpen met een assessment tool. Deze tool brengt inzichtelijke welke applicaties zich in het OutSystems landschap van de klant bevinden en welke kenmerken deze hebben. Je gaat op zoek naar kwantitatieve data en doet onderzoek op welke manier deze data gevisualiseerd kan worden en op welke manier deze bepalend is voor het advies. Uiteindelijk doe je een PoC in OutSystems om de visualisatie van deze data te realiseren en een advies te genereren.

Verbeter onze producten met AI

Binnen de afdeling R&D ontwikkelen we producten die de Software Development Life Cycle volledig automatiseren. Zo kun je ook met low-code meerdere keren per dag geheel automatisch naar productie. Jouw onderzoek brengt in kaart of LLM/AI en welke LLM/AI van toepassing kan zijn binnen deze producten. Daarna kiezen we gezamenlijk één van deze producten om een PoC uit te voeren. We voeren de toepassing uit in code (OutSystems) gecombineerd met een private LLM/AI op basis van jouw onderzoeksresultaten.

Jouw idee in de low-code wereld

Heb je een leuk, innovatief of fantastisch idee voor de low code wereld en verbaast het je dat dit er nog niet is, of nog niet goed uitgewerkt is? Zou je met onze hulp jouw idee verder willen uitwerken? Schroom niet en ga met ons aan de slag. We zijn voor alles in, niets is te vergezocht voor ons. Kijk op onze website voor inspiratie. CoolProfs helpt je de onderzoeksvraag scherp te stellen en kan indien nodig helpen klanten te benaderen. Verder stellen we alle benodigde tooling en een Azure omgeving beschikbaar.

Augmented reality en low-code

CoolProfs bouwt maatwerk applicaties voor klanten uit zeer diverse sectoren. Hoe zouden we AR kunnen inzetten om al deze verschillende applicaties naar een hoger niveau te tillen? Kunnen we applicaties uitbreiden met door CoolProfs ontwikkelde AR componenten? In deze zoektocht is onderzoek belangrijk maar daarnaast verwachten we ook dat er minstens één werkende Proof of Concept wordt gerealiseerd. Deze PoC moet aantonen dat het mogelijk is standaard componenten met AR te ontwikkelen die in lijn liggen met low-code, en dus gemakkelijk en snel te implementeren zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Type platform

CoolUp '24

De Uitdaging van Duurzame Innovatie in een Versnellende Wereld

Madhu Iyer, consultant bij Lean Digitale Transformatie

De technologische verandering raast voort. Ondanks Agile en low-code, worstelen we om bij te blijven met Generatief AI en de toenemende focus op duurzaamheid.

Een unieke aanpak, die Lean Thinking combineert met digitale transformatie, biedt soelaas. Dit beproefde framework versnelt innovatie en adaptatie, met oog op duurzaamheid.

In mijn lezing focus ik niet op kant-en-klare oplossingen, maar schets ik het framework en mijn vertaalslag naar de praktijk. Ik deel wat wel en niet werkte. Het framework is aanpasbaar – de juiste toepassing hangt volledig af van uw eigen context.

Toewijding, consistentie en emotionele veerkracht zijn cruciaal. In mijn lezing deel ik diverse ervaringen – successen en mislukkingen – om waardevolle lessen te trekken en met vertrouwen te navigeren in het veranderende bedrijfslandschap, met focus op duurzaamheid.

CoolUp '24

Dagelijks deployen een utopie? Nee hoor!

Ruud Rademaker, Software Architect bij PGGM

CoolProfs zegt “Er zijn tal van redenen te noemen om je software development lifecycle (SDLC) te verbeteren. Wat je doel ook is, de CoolProfs SDLC-Suite biedt alle tools om dit voor OutSystems low-code omgevingen werkelijkheid te maken. Met onze SDLC-Suite maak je de low-code belofte waar.

Maakt CoolProfs die belofte waar? Een kritische klant vertelt.

CoolUp '24

Domain Driven Architecture, een noodzaak?

Edwin Muijen, Principal Consultant CoolProfs en PO Cool Model

Domain Driven Design is niet nieuw, maar wordt steeds relevanter. Kleinere, bedrijfsonderdeel-specifieke apps zijn overzichtelijker, sneller aan te passen en onafhankelijk van andere apps en hun ontwikkelteams.

Monilithische applicaties uit het verleden kunnen misschien beter worden opgedeeld in kleine, herbruikbare delen.

Edwin Muijen vertelt waarom Domain Driven Architecture van belang is, nu en in de toekomst.

CoolUp '24

Tekenen met AI

Heb je zin om eens met jouw creatieve kant aan de slag te gaan? Grijp nu hier de kans om samen met Jan Loos tekeningen tot leven te laten komen door middel van AI.
Let op: voor deze workshop zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

CoolUp '24

Op eigen benen staan, bouw je eigen OutSystems team.

Christa Roseboom, HR manager en mede-eigenaar Sogyo
Imelda Duivenvoorden, HR manager en MT-lid CoolProfs

Sogyo en CoolProfs geven tips en pitfalls over het samenstellen (en behouden) van je eigen OutSystems team. Samen helpen we je bij het werven van geschikte kandidaten en het vormgeven van een traineeprogramma. Uiteraard met de nodige begeleiding vanuit onze kant.

Samen zorgen we voor een instroom van goed opgeleide startende OutSystems-engineers die in vaste dienst kunnen treden. Ons plan is op basis van maatwerk en Best Practices. Zo heb je binnen de kortste keren ervaren OutSystems specialisten in dienst.

CoolUp '24

AI en UX voor OutSystems

Menno Cramer, Head of Solution Delivery & Experience bij OutSystems

UX/UI tovert apps om tot iets leuks en gebruiksvriendelijks, en met AI wordt het alleen maar beter – denk aan slimme personalisatie en bliksemsnel reageren. Met platforms zoals OutSystems kunnen we die dromen waarmaken en supercoole, slimme apps bouwen die precies doen wat gebruikers willen.

Dus, ontwerpers, omarm AI in jullie werk en wees niet bang – jullie creatieve magie en banen zijn veiliger dan ooit. En hey, vergeet niet: houd het simpel, test vaak, en luister altijd naar wat de gebruiker echt wil!

CoolUp '24

Road to ODC

Jeroen Bezemer, CTO bij CoolProfs
Arjan Waardenburg, Solution Architect bij OutSystems

Als OutSystems enthousiast zit je met een berg vragen. Je wilt zo snel mogelijk starten met ODC maar waar begin je en hoe zorg je voor een zo frictieloos mogelijke transitie van je huidige applicaties?

CoolProfs en OutSystems hebben een ijzersterke roadmap voor je uitgestippeld, met de stappen die je tussen nu en 2029 kunt doen. Daarbij wordt rekening gehouden met zowel de techniek als de mensen.