Stageopdrachten bij CoolProfs​

Stagiairs en afstudeerders zijn bij ons van harte welkom!

CoolProfs ontwikkelt maatwerk bedrijfsapplicaties voor en met organisaties zoals WoningNet, Stedin, a.s.r, en verschillende gemeentes en OV-bedrijven. Dit doen we met het (low-code) ontwikkelplatform OutSystems.

Ook zijn we continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe features en tools. Ons R&D team onderzoekt nieuwe technologieën en vertaalt deze naar praktische add-ons, waar onze klanten en andere OutSystems-gebruikers over de hele wereld blij van worden.

Als je bij ons stage komt lopen, ben je vrij zelf het onderwerp te kiezen. CoolProfs helpt je de onderzoeksvraag scherp te stellen en kan indien nodig helpen klanten te benaderen. Verder stellen we alle benodigde tooling en een Azure omgeving beschikbaar.

We staan open voor alle innovatieve onderzoeksonderwerpen. Misschien loop je warm voor een van de thema’s hieronder. Stuur je stage-idee en sollicitatie naar Imelda Duivenvoordenklik hiernaast op de knop, of neem contact met ons op.

De volgende onderwerpen komen aan bod bij ons R&D Team:

Machine Learning en low-code

Machine Learning is al gemeengoed in grote standaard bedrijfsapplicaties maar op welke manier kan deze technologie worden toegepast in kleinschalige low-code applicaties? Kunnen we standaard componenten ontwikkelen om in meerdere applicaties uit te rollen en wat zou het beste platform en technologie zijn om dit te bouwen en onderhouden? Dit zijn slechts een paar vragen die wij hebben over dit onderwerp. Maar we zijn vooral ook geïnteresseerd in jouw ideeën en wat jij zou willen onderzoeken op het gebied van Machine Learning en applicatieontwikkeling.

Architectuur is big business

Een succesvolle applicatie valt of staat bij een consistent verhaal dat leesbaar is voor ontwikkelaars, testers en de business. Met welke toolingmethode kunnen we software architectuur helder beschrijven? Algemene tools zoals Visio, Draw.io, LucidCharts zijn niet specifiek genoeg en daarom ongeschikt. We zoeken een tool die aansluit bij onze huidige projecten en zal leiden tot concrete succesverhalen. In onze zoektocht zijn wij op het C4 model uitgekomen. Zou jij het leuk vinden om dit model verder te onderzoeken en visualisatie van het model te automatiseren door ontwikkeling in low-code?

Jouw idee in de low-code wereld

Heb je een leuk, innovatief of fantastisch idee voor de low code wereld en verbaast het je dat dit er nog niet is, of nog niet goed uitgewerkt is? Zou je met onze hulp jouw idee verder willen uitwerken? Schroom niet en ga met ons aan de slag. We zijn voor alles in, niets is te vergezocht voor ons. Kijk op onze website voor inspiratie. CoolProfs helpt je de onderzoeksvraag scherp te stellen en kan indien nodig helpen klanten te benaderen. Verder stellen we alle benodigde tooling en een Azure omgeving beschikbaar.

Augmented reality en low-code

CoolProfs bouwt maatwerk applicaties voor klanten uit zeer diverse sectoren. Hoe zouden we AR kunnen inzetten om al deze verschillende applicaties naar een hoger niveau te tillen? Kunnen we applicaties uitbreiden met door CoolProfs ontwikkelde AR componenten? In deze zoektocht is onderzoek belangrijk maar daarnaast verwachten we ook dat er minstens één werkende Proof of Concept wordt gerealiseerd. Deze PoC moet aantonen dat het mogelijk is standaard componenten met AR te ontwikkelen die in lijn liggen met low-code, en dus gemakkelijk en snel te implementeren zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

CoolUp '24

Lean leadership gecombineerd met het ESG framework

Madhu Iyer, consultant bij Lean Digitale Transformatie

Duurzame bedrijfsvoering is een breed begrip. Zorg voor je
medewerkers, aandeelhouders, klanten en het klimaat.

Lean thinking en ‘Servant Leadership’ past hierbij. Maar hier stopt het niet.

In de media leest je nu veel over ESG: Environmental, Social en Governance: Hoe kunnen organisaties risico’s en mogelijkheden managen die te maken hebben met het milieu, klimaatverandering, SROI en governance naast de focus op winstmaximalisatie en blije
aandeelhouders.

CoolUp '24

Shift Left, wat zijn de nadelen?

Ruud Rademaker, Software Architect bij PGGM
Huh, nadelen? Bedoel je niet voordelen? Nou ja, dit is het eerlijke verhaal. Ruud Rademaker vertelt over hun reis naar ‘een voorspelbaar softwareontwikkelingsproces’. Dagelijks deployen is bij het eerste team een feit en meer teams gaan volgen! Maar is alles nou beter, of zijn er ook nadelen?

CoolUp '24

Toekomstbestendige architectuur en het belang hiervan

CoolProfs
Hoe houd je grip op het applicatielandschap? Veelal worden architectuurplaten gemaakt om inzicht te krijgen. Door tijdsdruk worden deze platen vaak maar mondjesmaat bijgewerkt. Zijn er manieren om de architectuurplaten wel up-to-date te houden? Hoe belangrijk is een goede architectuur? Wat is een toekomstbestendige architectuur en hoe zorg je hiervoor?

CoolUp '24

Tekenen met AI

Jan Loos

Heb je zin om eens met jouw creatieve kant aan de slag te gaan? Grijp nu hier de kans om samen met Jan Loos tekeningen tot leven te laten komen door middel van AI.
Let op: voor deze workshop zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

CoolUp '24

Op eigen benen staan

Sogyo

We horen het vaak: “Wij zijn erg blij met jullie als partner, maar we moeten toch op eigen benen verder kunnen.” Dat begrijpen we heel goed. Onze aanpak is hierop gericht: Voordoen; Meedoen en Zelf Doen. Samen met Sogyo hebben wij een kant en klaar opleidingsprogramma voor nieuw OutSystems talent. Via een detavaste constructie en met hulp van de Cool Academy heb je binnen de kortste keren ervaren OutSystems specialisten in dienst.

CoolUp '24

AI en UX voor OutSystems

Menno Cramer, Head of Solution Delivery & Experience bij OutSystems

UX/UI tovert apps om tot iets leuks en gebruiksvriendelijks, en met AI wordt het alleen maar beter – denk aan slimme personalisatie en bliksemsnel reageren. Met platforms zoals OutSystems kunnen we die dromen waarmaken en supercoole, slimme apps bouwen die precies doen wat gebruikers willen.

Dus, ontwerpers, omarm AI in jullie werk en wees niet bang – jullie creatieve magie en banen zijn veiliger dan ooit. En hey, vergeet niet: houd het simpel, test vaak, en luister altijd naar wat de gebruiker echt wil!

CoolUp '24

Road to ODC

Jeroen Bezemer, CTO bij CoolProfs

Als OutSystems enthousiast zit je met een berg vragen. Je wilt zo snel mogelijk starten met ODC maar waar begin je en hoe zorg je voor een zo frictieloos mogelijke transitie van je huidige applicaties. CoolProfs heeft een ijzersterk pad voor je uitgestippeld. Onze boodschap: Start er morgen mee!