Cases en klantverhalen

Samenwerken naar een prachtig eindresultaat

Al bijna een kwart eeuw boeken we mooie successen met onze klanten. Van lokale overheden tot verzekeringsmaatschappijen, van zadenveredelingsbedrijven tot agrarisch dienstverleners: al onze projecten hebben één ding gemeen: samenwerking staat centraal.

Bij CoolProfs doen we niet aan half werk. Onze klantteams zetten zich voor de volle honderd procent in. We werken nauw samen met onze klanten, waar we al snel kind aan huis zijn.

Wanneer we een project hebben afgerond, dan vraagt dat om een mooi aandenken. Wij vieren opleveringen door onze klant een uniek werk van kunstenares Willemien Brand te overhandigen, dat ze speciaal heeft ontworpen en gemaakt voor het ontwikkelproject in kwestie.

Hieronder vind je een kleine greep uit de tientallen ontwikkeltrajecten die we door de jaren heen hebben volbracht.

Maykers

Maykers verbindt boeren met wereldwijde en lokale leveranciers. Samen met CoolProfs kwam het Maykers platform tot stand, een digitale marktplaats voor het eenvoudig en snel vinden en kopen van professionele landbouwproducten.

Loyalis

Loyalis is dé expert op het gebied van
inkomen & zekerheid. Op het
kantoor in Heeren werken ruim 150
specialisten en rond de 50 ICT-ers. Samen met CoolProfs is Loyalis de IT-omgeving aan het herbouwen in OutSystems.

WoningNet

Dienstverlener WoningNet vormt de schakel tussen het woningaanbod van aangesloten coöperaties en woningzoekenden. CoolProfs bouwde samen met WoningNet een toekomstbestendig, omvangrijk en gebruiksvriendelijk bemiddelingssysteem voor woningen in OutSystems.

Rijk Zwaan

Zadenveredelingsbedrijf Rijk Zwaan maakte een radicale transformatie door op development gebied. Het bedrijf stapte over op low-code van OutSystems om sneller, beter en efficiënter software te kunnen ontwikkelen, met CoolProfs als implementatiepartner.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Type platform

CoolUp '24

De Uitdaging van Duurzame Innovatie in een Versnellende Wereld

Madhu Iyer, consultant bij Lean Digitale Transformatie

De technologische verandering raast voort. Ondanks Agile en low-code, worstelen we om bij te blijven met Generatief AI en de toenemende focus op duurzaamheid.

Een unieke aanpak, die Lean Thinking combineert met digitale transformatie, biedt soelaas. Dit beproefde framework versnelt innovatie en adaptatie, met oog op duurzaamheid.

In mijn lezing focus ik niet op kant-en-klare oplossingen, maar schets ik het framework en mijn vertaalslag naar de praktijk. Ik deel wat wel en niet werkte. Het framework is aanpasbaar – de juiste toepassing hangt volledig af van uw eigen context.

Toewijding, consistentie en emotionele veerkracht zijn cruciaal. In mijn lezing deel ik diverse ervaringen – successen en mislukkingen – om waardevolle lessen te trekken en met vertrouwen te navigeren in het veranderende bedrijfslandschap, met focus op duurzaamheid.

CoolUp '24

Dagelijks deployen een utopie? Nee hoor!

Ruud Rademaker, Software Architect bij PGGM

CoolProfs zegt “Er zijn tal van redenen te noemen om je software development lifecycle (SDLC) te verbeteren. Wat je doel ook is, de CoolProfs SDLC-Suite biedt alle tools om dit voor OutSystems low-code omgevingen werkelijkheid te maken. Met onze SDLC-Suite maak je de low-code belofte waar.

Maakt CoolProfs die belofte waar? Een kritische klant vertelt.

CoolUp '24

Domain Driven Architecture, een noodzaak?

Edwin Muijen, Principal Consultant CoolProfs en PO Cool Model

Domain Driven Design is niet nieuw, maar wordt steeds relevanter. Kleinere, bedrijfsonderdeel-specifieke apps zijn overzichtelijker, sneller aan te passen en onafhankelijk van andere apps en hun ontwikkelteams.

Monilithische applicaties uit het verleden kunnen misschien beter worden opgedeeld in kleine, herbruikbare delen.

Edwin Muijen vertelt waarom Domain Driven Architecture van belang is, nu en in de toekomst.

CoolUp '24

Tekenen met AI

Heb je zin om eens met jouw creatieve kant aan de slag te gaan? Grijp nu hier de kans om samen met Jan Loos tekeningen tot leven te laten komen door middel van AI.
Let op: voor deze workshop zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

CoolUp '24

Op eigen benen staan, bouw je eigen OutSystems team.

Christa Roseboom, HR manager en mede-eigenaar Sogyo
Imelda Duivenvoorden, HR manager en MT-lid CoolProfs

Sogyo en CoolProfs geven tips en pitfalls over het samenstellen (en behouden) van je eigen OutSystems team. Samen helpen we je bij het werven van geschikte kandidaten en het vormgeven van een traineeprogramma. Uiteraard met de nodige begeleiding vanuit onze kant.

Samen zorgen we voor een instroom van goed opgeleide startende OutSystems-engineers die in vaste dienst kunnen treden. Ons plan is op basis van maatwerk en Best Practices. Zo heb je binnen de kortste keren ervaren OutSystems specialisten in dienst.

CoolUp '24

AI en UX voor OutSystems

Menno Cramer, Head of Solution Delivery & Experience bij OutSystems

UX/UI tovert apps om tot iets leuks en gebruiksvriendelijks, en met AI wordt het alleen maar beter – denk aan slimme personalisatie en bliksemsnel reageren. Met platforms zoals OutSystems kunnen we die dromen waarmaken en supercoole, slimme apps bouwen die precies doen wat gebruikers willen.

Dus, ontwerpers, omarm AI in jullie werk en wees niet bang – jullie creatieve magie en banen zijn veiliger dan ooit. En hey, vergeet niet: houd het simpel, test vaak, en luister altijd naar wat de gebruiker echt wil!

CoolUp '24

Road to ODC

Jeroen Bezemer, CTO bij CoolProfs
Arjan Waardenburg, Solution Architect bij OutSystems

Als OutSystems enthousiast zit je met een berg vragen. Je wilt zo snel mogelijk starten met ODC maar waar begin je en hoe zorg je voor een zo frictieloos mogelijke transitie van je huidige applicaties?

CoolProfs en OutSystems hebben een ijzersterke roadmap voor je uitgestippeld, met de stappen die je tussen nu en 2029 kunt doen. Daarbij wordt rekening gehouden met zowel de techniek als de mensen.