Cases en klantverhalen

Samenwerken naar een prachtig eindresultaat

Al bijna een kwart eeuw boeken we mooie successen met onze klanten. Van lokale overheden tot verzekeringsmaatschappijen, van zadenveredelingsbedrijven tot agrarisch dienstverleners: al onze projecten hebben één ding gemeen: samenwerking staat centraal.

Bij CoolProfs doen we niet aan half werk. Onze klantteams zetten zich voor de volle honderd procent in. We werken nauw samen met onze klanten, waar we al snel kind aan huis zijn.

Wanneer we een project hebben afgerond, dan vraagt dat om een mooi aandenken. Wij vieren opleveringen door onze klant een uniek werk van kunstenares Willemien Brand te overhandigen, dat ze speciaal heeft ontworpen en gemaakt voor het ontwikkelproject in kwestie.

Hieronder vind je een kleine greep uit de tientallen ontwikkeltrajecten die we door de jaren heen hebben volbracht.

Maykers

Maykers verbindt boeren met wereldwijde en lokale leveranciers. Samen met CoolProfs kwam het Maykers platform tot stand, een digitale marktplaats voor het eenvoudig en snel vinden en kopen van professionele landbouwproducten. 

Rijk Zwaan

Zadenveredelingsbedrijf Rijk Zwaan maakte een radicale transformatie door op development gebied. Het bedrijf stapte over op low-code van OutSystems om sneller, beter en efficiënter software te kunnen ontwikkelen, met CoolProfs als implementatiepartner.

WoningNet

Dienstverlener WoningNet vormt de schakel tussen het woningaanbod van aangesloten coöperaties en woningzoekenden. CoolProfs bouwde samen met WoningNet een toekomstbestendig, omvangrijk en gebruiksvriendelijk bemiddelingssysteem voor woningen in OutSystems.

CoolUp '24

Lean leadership gecombineerd met het ESG framework

Madhu Iyer, consultant bij Lean Digitale Transformatie

Duurzame bedrijfsvoering is een breed begrip. Zorg voor je
medewerkers, aandeelhouders, klanten en het klimaat.

Lean thinking en ‘Servant Leadership’ past hierbij. Maar hier stopt het niet.

In de media leest je nu veel over ESG: Environmental, Social en Governance: Hoe kunnen organisaties risico’s en mogelijkheden managen die te maken hebben met het milieu, klimaatverandering, SROI en governance naast de focus op winstmaximalisatie en blije
aandeelhouders.

CoolUp '24

Shift Left, wat zijn de nadelen?

Ruud Rademaker, Software Architect bij PGGM
Huh, nadelen? Bedoel je niet voordelen? Nou ja, dit is het eerlijke verhaal. Ruud Rademaker vertelt over hun reis naar ‘een voorspelbaar softwareontwikkelingsproces’. Dagelijks deployen is bij het eerste team een feit en meer teams gaan volgen! Maar is alles nou beter, of zijn er ook nadelen?

CoolUp '24

Toekomstbestendige architectuur en het belang hiervan

CoolProfs
Hoe houd je grip op het applicatielandschap? Veelal worden architectuurplaten gemaakt om inzicht te krijgen. Door tijdsdruk worden deze platen vaak maar mondjesmaat bijgewerkt. Zijn er manieren om de architectuurplaten wel up-to-date te houden? Hoe belangrijk is een goede architectuur? Wat is een toekomstbestendige architectuur en hoe zorg je hiervoor?

CoolUp '24

Tekenen met AI

Jan Loos

Heb je zin om eens met jouw creatieve kant aan de slag te gaan? Grijp nu hier de kans om samen met Jan Loos tekeningen tot leven te laten komen door middel van AI.
Let op: voor deze workshop zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

CoolUp '24

Op eigen benen staan

Sogyo

We horen het vaak: “Wij zijn erg blij met jullie als partner, maar we moeten toch op eigen benen verder kunnen.” Dat begrijpen we heel goed. Onze aanpak is hierop gericht: Voordoen; Meedoen en Zelf Doen. Samen met Sogyo hebben wij een kant en klaar opleidingsprogramma voor nieuw OutSystems talent. Via een detavaste constructie en met hulp van de Cool Academy heb je binnen de kortste keren ervaren OutSystems specialisten in dienst.

CoolUp '24

AI en UX voor OutSystems

Menno Cramer, Head of Solution Delivery & Experience bij OutSystems

UX/UI tovert apps om tot iets leuks en gebruiksvriendelijks, en met AI wordt het alleen maar beter – denk aan slimme personalisatie en bliksemsnel reageren. Met platforms zoals OutSystems kunnen we die dromen waarmaken en supercoole, slimme apps bouwen die precies doen wat gebruikers willen.

Dus, ontwerpers, omarm AI in jullie werk en wees niet bang – jullie creatieve magie en banen zijn veiliger dan ooit. En hey, vergeet niet: houd het simpel, test vaak, en luister altijd naar wat de gebruiker echt wil!

CoolUp '24

Road to ODC

Jeroen Bezemer, CTO bij CoolProfs

Als OutSystems enthousiast zit je met een berg vragen. Je wilt zo snel mogelijk starten met ODC maar waar begin je en hoe zorg je voor een zo frictieloos mogelijke transitie van je huidige applicaties. CoolProfs heeft een ijzersterk pad voor je uitgestippeld. Onze boodschap: Start er morgen mee!