Nieuws

De laatste ontwikkelingen en actualiteiten rond CoolProfs

Schrikkeldag goed benut

Om de extra werkdag op schrikkeldag – 29 februari – nuttig te gebruiken, besloten de 75 medewerkers van IT-bedrijf CoolProfs zich maatschappelijk in te zetten voor de gemeenschap.

Gratis gebruikersonderzoek

Met het gebruikersonderzoek van CoolProfs kan je problemen bij je gebruikers voorkomen. Win er nu één!

Eline Broekmans aan de slag

We hebben een nieuwe speler toegevoegd aan ons team OutSystems consultants. Eline Broekmans (29) heeft het CoolProfs onboarding traject doorlopen en is inmiddels aan de slag bij ons team bij a.s.r. verzekeringen.

Cool Model Early Access Programma

Hoe vaak maak jij een architectuurplaat van jouw OutSystems applicatielandschap? En hoeveel tijd ben jij daar dan mee kwijt?
DORA

DORA Explained

DevOps Research and Assessment (DORA) is het grootste en langstlopende onderzoeksprogramma in zijn soort.

Terug van weggeweest

CoolProffer van het eerste uur Joachim Vandecasteele (54) is na een uitstap van 6 jaar bij Anderson MacGyver teruggekeerd op het oude nest.

Summer Hackathon & BBQ

Op 25 augustus kwamen we samen in Roelofarendsveen, in het nieuwe kantoorpand van CoolProfs. De Rode Kruis Hackathon was een groot succes.

Open dag Tech Campus 1 juli 2023

Op zaterdag 1 juli 2023 vond de open dag van Tech Campus De School plaats in Roelofarendsveen. Sinds begin dit jaar wordt er al gewerkt door de gebruikers, waaronder CoolProfs.

(s)CoolUP ’23

De sfeer was geweldig, de mensen blij, het weer warm, de sprekers inspirerend, kortom: het was top!

CIO Ontbijt 12 mei 2023

Deze CIO ontbijtsessie kan je zien als een community event, waar men in een kleine groep ervaringen deelt over een bepaald onderwerp, dat grenst aan de aandachtsgebieden van een CIO.

CoolProfs sponsort Rugby Nederland

Rugby Nederland is voor vier jaar een partnership aangegaan met CoolProfs. De OutSystems implementatie partner uit Roelofarendsveen wordt zichtbaar op de kleding van de scheidsrechters.

Guido Vandecasteele van start als data analist

Guido Vandecasteele (26) is per 1 januari 2023 bij CoolProfs gestart als data analist. Guido heeft Informatica gestudeerd aan de Hogeschool Leiden met als specialisatie Business Data Management.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Type platform

CoolUp '24

De Uitdaging van Duurzame Innovatie in een Versnellende Wereld

Madhu Iyer, consultant bij Lean Digitale Transformatie

De technologische verandering raast voort. Ondanks Agile en low-code, worstelen we om bij te blijven met Generatief AI en de toenemende focus op duurzaamheid.

Een unieke aanpak, die Lean Thinking combineert met digitale transformatie, biedt soelaas. Dit beproefde framework versnelt innovatie en adaptatie, met oog op duurzaamheid.

In mijn lezing focus ik niet op kant-en-klare oplossingen, maar schets ik het framework en mijn vertaalslag naar de praktijk. Ik deel wat wel en niet werkte. Het framework is aanpasbaar – de juiste toepassing hangt volledig af van uw eigen context.

Toewijding, consistentie en emotionele veerkracht zijn cruciaal. In mijn lezing deel ik diverse ervaringen – successen en mislukkingen – om waardevolle lessen te trekken en met vertrouwen te navigeren in het veranderende bedrijfslandschap, met focus op duurzaamheid.

CoolUp '24

Dagelijks deployen een utopie? Nee hoor!

Ruud Rademaker, Software Architect bij PGGM

CoolProfs zegt “Er zijn tal van redenen te noemen om je software development lifecycle (SDLC) te verbeteren. Wat je doel ook is, de CoolProfs SDLC-Suite biedt alle tools om dit voor OutSystems low-code omgevingen werkelijkheid te maken. Met onze SDLC-Suite maak je de low-code belofte waar.

Maakt CoolProfs die belofte waar? Een kritische klant vertelt.

CoolUp '24

Domain Driven Architecture, een noodzaak?

Edwin Muijen, Principal Consultant CoolProfs en PO Cool Model

Domain Driven Design is niet nieuw, maar wordt steeds relevanter. Kleinere, bedrijfsonderdeel-specifieke apps zijn overzichtelijker, sneller aan te passen en onafhankelijk van andere apps en hun ontwikkelteams.

Monilithische applicaties uit het verleden kunnen misschien beter worden opgedeeld in kleine, herbruikbare delen.

Edwin Muijen vertelt waarom Domain Driven Architecture van belang is, nu en in de toekomst.

CoolUp '24

Tekenen met AI

Heb je zin om eens met jouw creatieve kant aan de slag te gaan? Grijp nu hier de kans om samen met Jan Loos tekeningen tot leven te laten komen door middel van AI.
Let op: voor deze workshop zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

CoolUp '24

Op eigen benen staan, bouw je eigen OutSystems team.

Christa Roseboom, HR manager en mede-eigenaar Sogyo
Imelda Duivenvoorden, HR manager en MT-lid CoolProfs

Sogyo en CoolProfs geven tips en pitfalls over het samenstellen (en behouden) van je eigen OutSystems team. Samen helpen we je bij het werven van geschikte kandidaten en het vormgeven van een traineeprogramma. Uiteraard met de nodige begeleiding vanuit onze kant.

Samen zorgen we voor een instroom van goed opgeleide startende OutSystems-engineers die in vaste dienst kunnen treden. Ons plan is op basis van maatwerk en Best Practices. Zo heb je binnen de kortste keren ervaren OutSystems specialisten in dienst.

CoolUp '24

AI en UX voor OutSystems

Menno Cramer, Head of Solution Delivery & Experience bij OutSystems

UX/UI tovert apps om tot iets leuks en gebruiksvriendelijks, en met AI wordt het alleen maar beter – denk aan slimme personalisatie en bliksemsnel reageren. Met platforms zoals OutSystems kunnen we die dromen waarmaken en supercoole, slimme apps bouwen die precies doen wat gebruikers willen.

Dus, ontwerpers, omarm AI in jullie werk en wees niet bang – jullie creatieve magie en banen zijn veiliger dan ooit. En hey, vergeet niet: houd het simpel, test vaak, en luister altijd naar wat de gebruiker echt wil!

CoolUp '24

Road to ODC

Jeroen Bezemer, CTO bij CoolProfs
Arjan Waardenburg, Solution Architect bij OutSystems

Als OutSystems enthousiast zit je met een berg vragen. Je wilt zo snel mogelijk starten met ODC maar waar begin je en hoe zorg je voor een zo frictieloos mogelijke transitie van je huidige applicaties?

CoolProfs en OutSystems hebben een ijzersterke roadmap voor je uitgestippeld, met de stappen die je tussen nu en 2029 kunt doen. Daarbij wordt rekening gehouden met zowel de techniek als de mensen.