Nieuws

De laatste ontwikkelingen en actualiteiten rond CoolProfs

Gratis gebruikersonderzoek

Met het gebruikersonderzoek van CoolProfs kan je problemen bij je gebruikers voorkomen. Win er nu één!

Eline Broekmans aan de slag

We hebben een nieuwe speler toegevoegd aan ons team OutSystems consultants. Eline Broekmans (29) heeft het CoolProfs onboarding traject doorlopen en is inmiddels aan de slag bij ons team bij a.s.r. verzekeringen.

Cool Model Early Access Programma

Hoe vaak maak jij een architectuurplaat van jouw OutSystems applicatielandschap? En hoeveel tijd ben jij daar dan mee kwijt?
DORA

DORA Explained

DevOps Research and Assessment (DORA) is het grootste en langstlopende onderzoeksprogramma in zijn soort.

Terug van weggeweest

CoolProffer van het eerste uur Joachim Vandecasteele (54) is na een uitstap van 6 jaar bij Anderson MacGyver teruggekeerd op het oude nest.

Summer Hackathon & BBQ

Op 25 augustus kwamen we samen in Roelofarendsveen, in het nieuwe kantoorpand van CoolProfs. De Rode Kruis Hackathon was een groot succes.

Open dag Tech Campus 1 juli 2023

Op zaterdag 1 juli 2023 vond de open dag van Tech Campus De School plaats in Roelofarendsveen. Sinds begin dit jaar wordt er al gewerkt door de gebruikers, waaronder CoolProfs.

(s)CoolUP ’23

De sfeer was geweldig, de mensen blij, het weer warm, de sprekers inspirerend, kortom: het was top!

CIO Ontbijt 12 mei 2023

Deze CIO ontbijtsessie kan je zien als een community event, waar men in een kleine groep ervaringen deelt over een bepaald onderwerp, dat grenst aan de aandachtsgebieden van een CIO.

CoolProfs sponsort Rugby Nederland

Rugby Nederland is voor vier jaar een partnership aangegaan met CoolProfs. De OutSystems implementatie partner uit Roelofarendsveen wordt zichtbaar op de kleding van de scheidsrechters.

Guido Vandecasteele van start als data analist

Guido Vandecasteele (26) is per 1 januari 2023 bij CoolProfs gestart als data analist. Guido heeft Informatica gestudeerd aan de Hogeschool Leiden met als specialisatie Business Data Management.
CoolProfs Architecten Community

De Architecten Community

Hoe houd je grip op het applicatielandschap? Veelal worden architectuurplaten gemaakt om inzicht te krijgen. Cool Model genereert automatisch een architectuurmodel van een OutSystems omgeving.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

CoolUp '24

Lean leadership gecombineerd met het ESG framework

Madhu Iyer, consultant bij Lean Digitale Transformatie

Duurzame bedrijfsvoering is een breed begrip. Zorg voor je
medewerkers, aandeelhouders, klanten en het klimaat.

Lean thinking en ‘Servant Leadership’ past hierbij. Maar hier stopt het niet.

In de media leest je nu veel over ESG: Environmental, Social en Governance: Hoe kunnen organisaties risico’s en mogelijkheden managen die te maken hebben met het milieu, klimaatverandering, SROI en governance naast de focus op winstmaximalisatie en blije
aandeelhouders.

CoolUp '24

Shift Left, wat zijn de nadelen?

Ruud Rademaker, Software Architect bij PGGM
Huh, nadelen? Bedoel je niet voordelen? Nou ja, dit is het eerlijke verhaal. Ruud Rademaker vertelt over hun reis naar ‘een voorspelbaar softwareontwikkelingsproces’. Dagelijks deployen is bij het eerste team een feit en meer teams gaan volgen! Maar is alles nou beter, of zijn er ook nadelen?

CoolUp '24

Toekomstbestendige architectuur en het belang hiervan

CoolProfs
Hoe houd je grip op het applicatielandschap? Veelal worden architectuurplaten gemaakt om inzicht te krijgen. Door tijdsdruk worden deze platen vaak maar mondjesmaat bijgewerkt. Zijn er manieren om de architectuurplaten wel up-to-date te houden? Hoe belangrijk is een goede architectuur? Wat is een toekomstbestendige architectuur en hoe zorg je hiervoor?

CoolUp '24

Tekenen met AI

Jan Loos

Heb je zin om eens met jouw creatieve kant aan de slag te gaan? Grijp nu hier de kans om samen met Jan Loos tekeningen tot leven te laten komen door middel van AI.
Let op: voor deze workshop zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

CoolUp '24

Op eigen benen staan

Sogyo

We horen het vaak: “Wij zijn erg blij met jullie als partner, maar we moeten toch op eigen benen verder kunnen.” Dat begrijpen we heel goed. Onze aanpak is hierop gericht: Voordoen; Meedoen en Zelf Doen. Samen met Sogyo hebben wij een kant en klaar opleidingsprogramma voor nieuw OutSystems talent. Via een detavaste constructie en met hulp van de Cool Academy heb je binnen de kortste keren ervaren OutSystems specialisten in dienst.

CoolUp '24

AI en UX voor OutSystems

Menno Cramer, Head of Solution Delivery & Experience bij OutSystems

UX/UI tovert apps om tot iets leuks en gebruiksvriendelijks, en met AI wordt het alleen maar beter – denk aan slimme personalisatie en bliksemsnel reageren. Met platforms zoals OutSystems kunnen we die dromen waarmaken en supercoole, slimme apps bouwen die precies doen wat gebruikers willen.

Dus, ontwerpers, omarm AI in jullie werk en wees niet bang – jullie creatieve magie en banen zijn veiliger dan ooit. En hey, vergeet niet: houd het simpel, test vaak, en luister altijd naar wat de gebruiker echt wil!

CoolUp '24

Road to ODC

Jeroen Bezemer, CTO bij CoolProfs

Als OutSystems enthousiast zit je met een berg vragen. Je wilt zo snel mogelijk starten met ODC maar waar begin je en hoe zorg je voor een zo frictieloos mogelijke transitie van je huidige applicaties. CoolProfs heeft een ijzersterk pad voor je uitgestippeld. Onze boodschap: Start er morgen mee!