Blogs

Hier vind je de blogs van onze consultants.

CoolProfs Road to ODC

5 Verschillen tussen OutSystems 11 en ODC

In dit artikel stippen we een aantal verschillen aan tussen OutSystems 11 en Outsystems Developer Cloud (ODC).
CoolProfs Road to ODC

4 Migratie van OutSystems 11 naar ODC

OutSystems Traditional is onderweg om een dinosaurus te worden. Een migratie naar ODC is nodig om klaar zijn voor de toekomst.
CoolProfs Road to ODC

3 Traditional, Reactive of ODC?

Een overzicht van de huidige varianten van OutSystems 11, vergeleken met het cloud-native ODC. Wanneer wel of niet migreren?
CoolProfs Road to ODC

2 Architectuuroverzicht van ODC

Een inzicht in de de architectuur van het ODC cloudplatform, momenteel draaiend op Amazon Web Services.
CoolProfs Road to ODC

1 De kracht van ODC: een introductie

In de reeks ‘Road to ODC’ helpt CoolProfs je op weg naar OutSystems Developer Cloud. In deze blogpost: wat is ODC?
mythes over softwareontwikkeling

Vijf mythes over softwareontwikkeling ontkracht

Ondanks dat het niet bepaald een mysterieus vak is, bestaan er toch een aantal hardnekkige misvattingen over softwareontwikkeling.

Serverless Architecture

In de wereld van databases is de serverless architectuur een relatief recente ontwikkeling. Een blog door Guido Vandecasteele, Data analist en Consultant.
De cockpit verbeeldt het overzicht van het DORA model

Guido blogt over DORA

In de wereld van softwareontwikkeling is DORA (DevOps Research and Assessment) het gesprek van de dag. DORA was al populair, maar heeft sinds Google’s overname in 2018 een ware vlucht genomen.
DORA

DORA Explained

DevOps Research and Assessment (DORA) is het grootste en langstlopende onderzoeksprogramma in zijn soort.

Beren op de weg naar daily deployments

7 Redenen waarom je bang bent voor daily deployment (maar je het toch zou moeten doen)

Een architectuurplaat voor iedereen

Het blijft een lastige relatie, architectuur en IT. Meestal wordt er in het begin een sterke architectuur uitgedacht en neergezet met het voornemen die goed bij te houden.
Cool Data Mover in de praktijk

Blog reeks Cool Data Mover

Onze consultant Shahin werkt samen met het Cool Data Mover team aan het migreren van data in OutSystems infrastructuren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Type platform

CoolUp '24

De Uitdaging van Duurzame Innovatie in een Versnellende Wereld

Madhu Iyer, consultant bij Lean Digitale Transformatie

De technologische verandering raast voort. Ondanks Agile en low-code, worstelen we om bij te blijven met Generatief AI en de toenemende focus op duurzaamheid.

Een unieke aanpak, die Lean Thinking combineert met digitale transformatie, biedt soelaas. Dit beproefde framework versnelt innovatie en adaptatie, met oog op duurzaamheid.

In mijn lezing focus ik niet op kant-en-klare oplossingen, maar schets ik het framework en mijn vertaalslag naar de praktijk. Ik deel wat wel en niet werkte. Het framework is aanpasbaar – de juiste toepassing hangt volledig af van uw eigen context.

Toewijding, consistentie en emotionele veerkracht zijn cruciaal. In mijn lezing deel ik diverse ervaringen – successen en mislukkingen – om waardevolle lessen te trekken en met vertrouwen te navigeren in het veranderende bedrijfslandschap, met focus op duurzaamheid.

CoolUp '24

Dagelijks deployen een utopie? Nee hoor!

Ruud Rademaker, Software Architect bij PGGM

CoolProfs zegt “Er zijn tal van redenen te noemen om je software development lifecycle (SDLC) te verbeteren. Wat je doel ook is, de CoolProfs SDLC-Suite biedt alle tools om dit voor OutSystems low-code omgevingen werkelijkheid te maken. Met onze SDLC-Suite maak je de low-code belofte waar.

Maakt CoolProfs die belofte waar? Een kritische klant vertelt.

CoolUp '24

Domain Driven Architecture, een noodzaak?

Edwin Muijen, Principal Consultant CoolProfs en PO Cool Model

Domain Driven Design is niet nieuw, maar wordt steeds relevanter. Kleinere, bedrijfsonderdeel-specifieke apps zijn overzichtelijker, sneller aan te passen en onafhankelijk van andere apps en hun ontwikkelteams.

Monilithische applicaties uit het verleden kunnen misschien beter worden opgedeeld in kleine, herbruikbare delen.

Edwin Muijen vertelt waarom Domain Driven Architecture van belang is, nu en in de toekomst.

CoolUp '24

Tekenen met AI

Heb je zin om eens met jouw creatieve kant aan de slag te gaan? Grijp nu hier de kans om samen met Jan Loos tekeningen tot leven te laten komen door middel van AI.
Let op: voor deze workshop zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

CoolUp '24

Op eigen benen staan, bouw je eigen OutSystems team.

Christa Roseboom, HR manager en mede-eigenaar Sogyo
Imelda Duivenvoorden, HR manager en MT-lid CoolProfs

Sogyo en CoolProfs geven tips en pitfalls over het samenstellen (en behouden) van je eigen OutSystems team. Samen helpen we je bij het werven van geschikte kandidaten en het vormgeven van een traineeprogramma. Uiteraard met de nodige begeleiding vanuit onze kant.

Samen zorgen we voor een instroom van goed opgeleide startende OutSystems-engineers die in vaste dienst kunnen treden. Ons plan is op basis van maatwerk en Best Practices. Zo heb je binnen de kortste keren ervaren OutSystems specialisten in dienst.

CoolUp '24

AI en UX voor OutSystems

Menno Cramer, Head of Solution Delivery & Experience bij OutSystems

UX/UI tovert apps om tot iets leuks en gebruiksvriendelijks, en met AI wordt het alleen maar beter – denk aan slimme personalisatie en bliksemsnel reageren. Met platforms zoals OutSystems kunnen we die dromen waarmaken en supercoole, slimme apps bouwen die precies doen wat gebruikers willen.

Dus, ontwerpers, omarm AI in jullie werk en wees niet bang – jullie creatieve magie en banen zijn veiliger dan ooit. En hey, vergeet niet: houd het simpel, test vaak, en luister altijd naar wat de gebruiker echt wil!

CoolUp '24

Road to ODC

Jeroen Bezemer, CTO bij CoolProfs
Arjan Waardenburg, Solution Architect bij OutSystems

Als OutSystems enthousiast zit je met een berg vragen. Je wilt zo snel mogelijk starten met ODC maar waar begin je en hoe zorg je voor een zo frictieloos mogelijke transitie van je huidige applicaties?

CoolProfs en OutSystems hebben een ijzersterke roadmap voor je uitgestippeld, met de stappen die je tussen nu en 2029 kunt doen. Daarbij wordt rekening gehouden met zowel de techniek als de mensen.