Cool Model

Cool Model

Early Access programma

Hoe vaak maak jij een architectuurplaat van jouw OutSystems applicatielandschap? En hoeveel tijd ben jij daar dan mee kwijt? Hoe eenvoudig kun je met verschillende stakeholders binnen jouw organisatie hierover van gedachten wisselen?

Dit zijn vragen waar wij ook binnen CoolProfs regelmatig mee te maken hebben. Meestal kost het maken van een architectuurplaat zoveel tijd, dat we dit na een initiële versie niet meer up-to-date houden en waarmee het inzicht langzaam aan verwatert, met alle gevolgen van dien.

Het zou mogelijk moeten zijn om op basis van het Outsystems meta-model de architectuur inzichtelijk te maken, was het idee dat bij ons opkwam. En wat begon met een idee, werd een R&D onderzoek en is inmiddels uitgegroeid tot een product, Cool Model. Hiermee ben je in staat om een up-to-date inzicht te krijgen in jouw OutSystems applicatielandschap, gebaseerd op het C4 model. Dit inzicht is op verschillende niveaus toegankelijk en helpt jou om het inzicht af te stemmen op wat jouw stakeholder nodig heeft. Naast het C4 model wordt nog meer inzicht gegeven middels reports en additionele diagrammen. Dit alles op basis van de OutSystems Expert Plus kennis van CoolProfs. Hierdoor kun je met Cool Model sneller en effectiever communiceren wat jou o.a. helpt bij de interne kennisdeling, het maken van impact analyses, on-boarding van nieuwe teamleden en informeren van enterprise architecten.

In het afgelopen jaar hebben we aantal trials gedaan met een alpha versie van Cool Model om het product te testen en door te ontwikkelen. Inmiddels zijn wij zover dat wij jullie uit willen nodigen om mee te doen met het Early Access Programma, waarbij we in een vroege fase Cool Model aanbieden en jullie ervaringen meenemen in de (toekomstige) ontwikkeling ervan.

Het EAP loopt vanaf januari 2024 tot juli 2024. Het omvat onder andere een workshop met experts van CoolProfs om een use case van jouw organisatie door te nemen. Hierbij leer je omgaan met Cool Model en ervaar je welke waarde Cool Model voor jou kan leveren. Tussentijds houden we contact om ervaringen uit te wisselen met ons en andere EAP deelnemers. Deze ervaringen zullen meegenomen in de roadmap voor toekomstige features in Cool Model. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar binnen dit EAP.

Ben je geïnteresseerd in het deelnemen hieraan, of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.