Terug van weggeweest

Joachim Vandecasteele keert terug bij CoolProfs

CoolProffer van het eerste uur Joachim Vandecasteele (54) is na een uitstap van 6 jaar bij Anderson MacGyver teruggekeerd op het oude nest. Sinds 1 augustus 2023 bekleedt hij de functie van consultant en delivery manager bij CoolProfs vanaf de nieuwe locatie Tech Campus De School.

Joachim kende voormalig CoolProfs-directeur Eric ten Harkel uit zijn studietijd en trad tijdens de begindagen van het software-ontwikkelbedrijf aan boord. Van 2001 tot 2017 heeft hij verschillende functies bekleed bij CoolProfs voordat hij de overstap maakte naar adviesbureau Anderson MacGyver.

‘Bij Anderson MacGyver hield ik me vooral op strategisch niveau bezig met IT en bedrijfsinnovatie’, vertelt Joachim. ‘Die ervaring kan ik nu bij CoolProfs goed in de praktijk inzetten. Als delivery manager is het mijn missie om de digitale strategie bij de klant helder te krijgen en te zorgen dat we op alle niveaus leveren wat er gevraagd wordt. Daarvoor lijn ik de leden van het OutSystems Platform Team op om optimaal onze Software Delivery Life Cycle producten in te zetten en zorg ik ervoor dat de Featureteams applicatiefunctionaliteit bouwen die aansluiten bij het doel van de klant. We werken met hybride teams van zowel CoolProfs consultants als medewerkers van de klant, dus het is de uitdaging om telkens iedereen mee te krijgen in onze unieke werkwijze.’

‘Ik kwam destijds bij CoolProfs toen we nog de enige OutSystems partner in Nederland waren. Inmiddels zijn er veel partijen bijgekomen. Het is mooi om te zien dat CoolProfs nog steeds een leidende visie heeft hoe je OutSystems toekomstgericht kunt inzetten. Het radicaal elimineren van handmatig werken en dit technisch mogelijk maken, daar geloof ik heilig in. Dat is ook de kern van de SDLC suite die CoolProfs ontwikkelt voor OutSystems omgevingen. Verder is CoolProfs gewoon een ontzettend leuke organisatie om bij te werken. Het voelt echt als thuiskomen.’

CoolProfs-CEO Camilla Ramberg is ook blij Joachim weer te mogen verwelkomen. ‘Joachim is een bekend gezicht voor een aantal van onze collega’s en klanten. Ik ken hem ook nog goed want hij heeft mij destijds aangenomen bij CoolProfs als sales consultant. Joachim neemt veel ervaring met OutSystems en bedrijfsinnovatie mee en het is gewoon heel fijn om hem weer bij ons te hebben.’

Afgelopen januari ging de zoon van Joachim al bij CoolProfs aan de slag. Guido Vandecasteele startte toen in de functie van data-analist en consultant.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Type platform

CoolUp '24

De Uitdaging van Duurzame Innovatie in een Versnellende Wereld

Madhu Iyer, consultant bij Lean Digitale Transformatie

De technologische verandering raast voort. Ondanks Agile en low-code, worstelen we om bij te blijven met Generatief AI en de toenemende focus op duurzaamheid.

Een unieke aanpak, die Lean Thinking combineert met digitale transformatie, biedt soelaas. Dit beproefde framework versnelt innovatie en adaptatie, met oog op duurzaamheid.

In mijn lezing focus ik niet op kant-en-klare oplossingen, maar schets ik het framework en mijn vertaalslag naar de praktijk. Ik deel wat wel en niet werkte. Het framework is aanpasbaar – de juiste toepassing hangt volledig af van uw eigen context.

Toewijding, consistentie en emotionele veerkracht zijn cruciaal. In mijn lezing deel ik diverse ervaringen – successen en mislukkingen – om waardevolle lessen te trekken en met vertrouwen te navigeren in het veranderende bedrijfslandschap, met focus op duurzaamheid.

CoolUp '24

Dagelijks deployen een utopie? Nee hoor!

Ruud Rademaker, Software Architect bij PGGM

CoolProfs zegt “Er zijn tal van redenen te noemen om je software development lifecycle (SDLC) te verbeteren. Wat je doel ook is, de CoolProfs SDLC-Suite biedt alle tools om dit voor OutSystems low-code omgevingen werkelijkheid te maken. Met onze SDLC-Suite maak je de low-code belofte waar.

Maakt CoolProfs die belofte waar? Een kritische klant vertelt.

CoolUp '24

Domain Driven Architecture, een noodzaak?

Edwin Muijen, Principal Consultant CoolProfs en PO Cool Model

Domain Driven Design is niet nieuw, maar wordt steeds relevanter. Kleinere, bedrijfsonderdeel-specifieke apps zijn overzichtelijker, sneller aan te passen en onafhankelijk van andere apps en hun ontwikkelteams.

Monilithische applicaties uit het verleden kunnen misschien beter worden opgedeeld in kleine, herbruikbare delen.

Edwin Muijen vertelt waarom Domain Driven Architecture van belang is, nu en in de toekomst.

CoolUp '24

Tekenen met AI

Heb je zin om eens met jouw creatieve kant aan de slag te gaan? Grijp nu hier de kans om samen met Jan Loos tekeningen tot leven te laten komen door middel van AI.
Let op: voor deze workshop zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

CoolUp '24

Op eigen benen staan, bouw je eigen OutSystems team.

Christa Roseboom, HR manager en mede-eigenaar Sogyo
Imelda Duivenvoorden, HR manager en MT-lid CoolProfs

Sogyo en CoolProfs geven tips en pitfalls over het samenstellen (en behouden) van je eigen OutSystems team. Samen helpen we je bij het werven van geschikte kandidaten en het vormgeven van een traineeprogramma. Uiteraard met de nodige begeleiding vanuit onze kant.

Samen zorgen we voor een instroom van goed opgeleide startende OutSystems-engineers die in vaste dienst kunnen treden. Ons plan is op basis van maatwerk en Best Practices. Zo heb je binnen de kortste keren ervaren OutSystems specialisten in dienst.

CoolUp '24

AI en UX voor OutSystems

Menno Cramer, Head of Solution Delivery & Experience bij OutSystems

UX/UI tovert apps om tot iets leuks en gebruiksvriendelijks, en met AI wordt het alleen maar beter – denk aan slimme personalisatie en bliksemsnel reageren. Met platforms zoals OutSystems kunnen we die dromen waarmaken en supercoole, slimme apps bouwen die precies doen wat gebruikers willen.

Dus, ontwerpers, omarm AI in jullie werk en wees niet bang – jullie creatieve magie en banen zijn veiliger dan ooit. En hey, vergeet niet: houd het simpel, test vaak, en luister altijd naar wat de gebruiker echt wil!

CoolUp '24

Road to ODC

Jeroen Bezemer, CTO bij CoolProfs
Arjan Waardenburg, Solution Architect bij OutSystems

Als OutSystems enthousiast zit je met een berg vragen. Je wilt zo snel mogelijk starten met ODC maar waar begin je en hoe zorg je voor een zo frictieloos mogelijke transitie van je huidige applicaties?

CoolProfs en OutSystems hebben een ijzersterke roadmap voor je uitgestippeld, met de stappen die je tussen nu en 2029 kunt doen. Daarbij wordt rekening gehouden met zowel de techniek als de mensen.