Terug van weggeweest

Joachim Vandecasteele keert terug bij CoolProfs

CoolProffer van het eerste uur Joachim Vandecasteele (54) is na een uitstap van 6 jaar bij Anderson MacGyver teruggekeerd op het oude nest. Sinds 1 augustus 2023 bekleedt hij de functie van consultant en delivery manager bij CoolProfs vanaf de nieuwe locatie Tech Campus De School.

Joachim kende voormalig CoolProfs-directeur Eric ten Harkel uit zijn studietijd en trad tijdens de begindagen van het software-ontwikkelbedrijf aan boord. Van 2001 tot 2017 heeft hij verschillende functies bekleed bij CoolProfs voordat hij de overstap maakte naar adviesbureau Anderson MacGyver.

‘Bij Anderson MacGyver hield ik me vooral op strategisch niveau bezig met IT en bedrijfsinnovatie’, vertelt Joachim. ‘Die ervaring kan ik nu bij CoolProfs goed in de praktijk inzetten. Als delivery manager is het mijn missie om de digitale strategie bij de klant helder te krijgen en te zorgen dat we op alle niveaus leveren wat er gevraagd wordt. Daarvoor lijn ik de leden van het OutSystems Platform Team op om optimaal onze Software Delivery Life Cycle producten in te zetten en zorg ik ervoor dat de Featureteams applicatiefunctionaliteit bouwen die aansluiten bij het doel van de klant. We werken met hybride teams van zowel CoolProfs consultants als medewerkers van de klant, dus het is de uitdaging om telkens iedereen mee te krijgen in onze unieke werkwijze.’

‘Ik kwam destijds bij CoolProfs toen we nog de enige OutSystems partner in Nederland waren. Inmiddels zijn er veel partijen bijgekomen. Het is mooi om te zien dat CoolProfs nog steeds een leidende visie heeft hoe je OutSystems toekomstgericht kunt inzetten. Het radicaal elimineren van handmatig werken en dit technisch mogelijk maken, daar geloof ik heilig in. Dat is ook de kern van de SDLC suite die CoolProfs ontwikkelt voor OutSystems omgevingen. Verder is CoolProfs gewoon een ontzettend leuke organisatie om bij te werken. Het voelt echt als thuiskomen.’

CoolProfs-CEO Camilla Ramberg is ook blij Joachim weer te mogen verwelkomen. ‘Joachim is een bekend gezicht voor een aantal van onze collega’s en klanten. Ik ken hem ook nog goed want hij heeft mij destijds aangenomen bij CoolProfs als sales consultant. Joachim neemt veel ervaring met OutSystems en bedrijfsinnovatie mee en het is gewoon heel fijn om hem weer bij ons te hebben.’

Afgelopen januari ging de zoon van Joachim al bij CoolProfs aan de slag. Guido Vandecasteele startte toen in de functie van data-analist en consultant.

CoolUp '24

Lean leadership gecombineerd met het ESG framework

Madhu Iyer, consultant bij Lean Digitale Transformatie

Duurzame bedrijfsvoering is een breed begrip. Zorg voor je
medewerkers, aandeelhouders, klanten en het klimaat.

Lean thinking en ‘Servant Leadership’ past hierbij. Maar hier stopt het niet.

In de media leest je nu veel over ESG: Environmental, Social en Governance: Hoe kunnen organisaties risico’s en mogelijkheden managen die te maken hebben met het milieu, klimaatverandering, SROI en governance naast de focus op winstmaximalisatie en blije
aandeelhouders.

CoolUp '24

Shift Left, wat zijn de nadelen?

Ruud Rademaker, Software Architect bij PGGM
Huh, nadelen? Bedoel je niet voordelen? Nou ja, dit is het eerlijke verhaal. Ruud Rademaker vertelt over hun reis naar ‘een voorspelbaar softwareontwikkelingsproces’. Dagelijks deployen is bij het eerste team een feit en meer teams gaan volgen! Maar is alles nou beter, of zijn er ook nadelen?

CoolUp '24

Toekomstbestendige architectuur en het belang hiervan

CoolProfs
Hoe houd je grip op het applicatielandschap? Veelal worden architectuurplaten gemaakt om inzicht te krijgen. Door tijdsdruk worden deze platen vaak maar mondjesmaat bijgewerkt. Zijn er manieren om de architectuurplaten wel up-to-date te houden? Hoe belangrijk is een goede architectuur? Wat is een toekomstbestendige architectuur en hoe zorg je hiervoor?

CoolUp '24

Tekenen met AI

Jan Loos

Heb je zin om eens met jouw creatieve kant aan de slag te gaan? Grijp nu hier de kans om samen met Jan Loos tekeningen tot leven te laten komen door middel van AI.
Let op: voor deze workshop zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

CoolUp '24

Op eigen benen staan

Sogyo

We horen het vaak: “Wij zijn erg blij met jullie als partner, maar we moeten toch op eigen benen verder kunnen.” Dat begrijpen we heel goed. Onze aanpak is hierop gericht: Voordoen; Meedoen en Zelf Doen. Samen met Sogyo hebben wij een kant en klaar opleidingsprogramma voor nieuw OutSystems talent. Via een detavaste constructie en met hulp van de Cool Academy heb je binnen de kortste keren ervaren OutSystems specialisten in dienst.

CoolUp '24

AI en UX voor OutSystems

Menno Cramer, Head of Solution Delivery & Experience bij OutSystems

UX/UI tovert apps om tot iets leuks en gebruiksvriendelijks, en met AI wordt het alleen maar beter – denk aan slimme personalisatie en bliksemsnel reageren. Met platforms zoals OutSystems kunnen we die dromen waarmaken en supercoole, slimme apps bouwen die precies doen wat gebruikers willen.

Dus, ontwerpers, omarm AI in jullie werk en wees niet bang – jullie creatieve magie en banen zijn veiliger dan ooit. En hey, vergeet niet: houd het simpel, test vaak, en luister altijd naar wat de gebruiker echt wil!

CoolUp '24

Road to ODC

Jeroen Bezemer, CTO bij CoolProfs

Als OutSystems enthousiast zit je met een berg vragen. Je wilt zo snel mogelijk starten met ODC maar waar begin je en hoe zorg je voor een zo frictieloos mogelijke transitie van je huidige applicaties. CoolProfs heeft een ijzersterk pad voor je uitgestippeld. Onze boodschap: Start er morgen mee!