SDLC en OutSystems

Optimaliseer je low-code developmentproces

Steeds meer organisaties ontwikkelen sneller software dankzij low-code platform OutSystems. Maar naarmate hun IT-landschap groeit, zien sommigen de voorsprong teruglopen. SDLC optimalisatie kan dan zorgen voor meer waardecreatie en blije gezichten.

Veel organisaties tilden de afgelopen jaren hun IT-prestaties naar nieuwe hoogten door over te stappen van traditioneel coderen op low-code, en van waterval op Agile development. Complete legacy systemen en businessapplicaties werden gebouwd en opgeleverd in een kwestie van maanden in plaats van jaren.

Deze positieve impuls zorgt er bij veel organisaties voor dat IT blijft groeien en een steeds belangrijker onderdeel van de bedrijfsvoering wordt. IT wordt vaker leidend, in plaats van enkel ondersteunend.

De remmende voorsprong van low-code

Bij zo’n sterke groei kan het gebeuren dat er nieuwe problemen ontstaan. Er wordt meer software gebouwd en deze wordt razendsnel opgeleverd, en er wordt extra mankracht aangenomen om aan de groeiende vraag te voldoen. Het overzicht raakt kwijt en het aantal fouten en bugs in de software neemt toe. De kwaliteit van de geleverde software gaat daardoor achteruit. Onderhoud en herstel kosten steeds meer geld en tijd. De ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten blijft liggen.

Organisaties kunnen weer grip krijgen door hun ontwikkelproces met CI/CD pipelines te automatiseren. Maar met low-code platforms is de implementatie hiervan vaak complex en kunnen de resultaten achterblijven. Het is immers met low-code niet eenvoudig om aan de broncode te sleutelen. Bovendien vraagt deze vorm van optimalisatie van de software development lifecycle (SDLC) om een verandering in cultuur en gedrag. Al met al een ingrijpend proces.

Bij CoolProfs horen we dit verhaal geregeld. We besloten daarom een oplossing te ontwikkelen om organisaties te helpen hun SDLC te automatiseren en standaardiseren met de bijhorende cultuurverandering. Zo maken zij de belofte van low-code weer waar.

De CoolProfs SDLC-Suite voor OutSystems

We hebben de standaardfunctionaliteit van low-code platform OutSystems aangevuld met bestaande softwarecomponenten en andere, op maat gemaakte technologie. Daarbij hebben we CI/CD oplossingsmethoden voor OutSystems 100% gestandaardiseerd en geautomatiseerd. Deze producten, applicaties en componenten hebben we gebundeld in onze SDLC-Suite.
De SDLC-Suite bevat alle technologie die je nodig hebt om je ontwikkelproces voor OutSystems-omgevingen te optimaliseren. Hierbij hebben we in het bijzonder aandacht geschonken aan risicobeheersing; compliance- en beveiligingsmaatregelen zijn standaard ingebouwd.

Bekijk hier de SDLC-Suite productpagina.

Voordelen van SDLC optimalisatie

Bedrijven en hun IT-teams ervaren veel voordelen van een verbeterde SDLC. Het softwareontwikkelproces wordt voorspelbaarder, beheersbaarder, flexibeler, beter te schalen, sneller en van hogere kwaliteit. Hierdoor kan IT sneller meer waarde creëren voor de business. Bovendien wordt het werk voor IT-teams gewoon een stuk leuker.

De CoolProfs SDLC-Suite zorgt dat:

Een succesvolle, volledig geautomatiseerde CI/CD pipeline vraagt naast innovatieve technologie om een aangepaste werkwijze. Het uitgangspunt is Shift Left, oftewel dagelijkse focus op kwaliteit, testen en performance, ondersteund door:

Built-In Quality

Geautomatiseerd testen is geïntegreerd in de oplossing, net zoals het monitoren van softwareprestaties. Bovendien verwerken developers iedere dag als eerste de feedback uit de CI/CD pipeline van de dag ervoor.

Daily Deployment

Feature teams zorgen ervoor dat hun code dagelijks kan worden uitgerold. Dit bevordert snellere iteraties, minimaliseert risico's en stelt teams in staat om continu kleine verbeteringen door te voeren en feedback van gebruikers snel te verwerken.

Release on demand

Zodra nieuwe software gereed is, kan hij worden gereleaset. De business hoeft niet meer te wachten op IT om de software uit te brengen. Gebruikers kunnen er sneller van profiteren. Wederzijdse afhankelijkheden tussen IT en business worden weggenomen

Om alles uit een SDLC optimalisatie te halen, zijn heldere communicatie en afspraken over de werkwijze vereist. Hiervoor hebben we een Way of Working ontwikkeld die we samen met de oplossingen uit de SDLC implementeren.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Type platform

CoolUp '24

De Uitdaging van Duurzame Innovatie in een Versnellende Wereld

Madhu Iyer, consultant bij Lean Digitale Transformatie

De technologische verandering raast voort. Ondanks Agile en low-code, worstelen we om bij te blijven met Generatief AI en de toenemende focus op duurzaamheid.

Een unieke aanpak, die Lean Thinking combineert met digitale transformatie, biedt soelaas. Dit beproefde framework versnelt innovatie en adaptatie, met oog op duurzaamheid.

In mijn lezing focus ik niet op kant-en-klare oplossingen, maar schets ik het framework en mijn vertaalslag naar de praktijk. Ik deel wat wel en niet werkte. Het framework is aanpasbaar – de juiste toepassing hangt volledig af van uw eigen context.

Toewijding, consistentie en emotionele veerkracht zijn cruciaal. In mijn lezing deel ik diverse ervaringen – successen en mislukkingen – om waardevolle lessen te trekken en met vertrouwen te navigeren in het veranderende bedrijfslandschap, met focus op duurzaamheid.

CoolUp '24

Dagelijks deployen een utopie? Nee hoor!

Ruud Rademaker, Software Architect bij PGGM

CoolProfs zegt “Er zijn tal van redenen te noemen om je software development lifecycle (SDLC) te verbeteren. Wat je doel ook is, de CoolProfs SDLC-Suite biedt alle tools om dit voor OutSystems low-code omgevingen werkelijkheid te maken. Met onze SDLC-Suite maak je de low-code belofte waar.

Maakt CoolProfs die belofte waar? Een kritische klant vertelt.

CoolUp '24

Domain Driven Architecture, een noodzaak?

Edwin Muijen, Principal Consultant CoolProfs en PO Cool Model

Domain Driven Design is niet nieuw, maar wordt steeds relevanter. Kleinere, bedrijfsonderdeel-specifieke apps zijn overzichtelijker, sneller aan te passen en onafhankelijk van andere apps en hun ontwikkelteams.

Monilithische applicaties uit het verleden kunnen misschien beter worden opgedeeld in kleine, herbruikbare delen.

Edwin Muijen vertelt waarom Domain Driven Architecture van belang is, nu en in de toekomst.

CoolUp '24

Tekenen met AI

Heb je zin om eens met jouw creatieve kant aan de slag te gaan? Grijp nu hier de kans om samen met Jan Loos tekeningen tot leven te laten komen door middel van AI.
Let op: voor deze workshop zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

CoolUp '24

Op eigen benen staan, bouw je eigen OutSystems team.

Christa Roseboom, HR manager en mede-eigenaar Sogyo
Imelda Duivenvoorden, HR manager en MT-lid CoolProfs

Sogyo en CoolProfs geven tips en pitfalls over het samenstellen (en behouden) van je eigen OutSystems team. Samen helpen we je bij het werven van geschikte kandidaten en het vormgeven van een traineeprogramma. Uiteraard met de nodige begeleiding vanuit onze kant.

Samen zorgen we voor een instroom van goed opgeleide startende OutSystems-engineers die in vaste dienst kunnen treden. Ons plan is op basis van maatwerk en Best Practices. Zo heb je binnen de kortste keren ervaren OutSystems specialisten in dienst.

CoolUp '24

AI en UX voor OutSystems

Menno Cramer, Head of Solution Delivery & Experience bij OutSystems

UX/UI tovert apps om tot iets leuks en gebruiksvriendelijks, en met AI wordt het alleen maar beter – denk aan slimme personalisatie en bliksemsnel reageren. Met platforms zoals OutSystems kunnen we die dromen waarmaken en supercoole, slimme apps bouwen die precies doen wat gebruikers willen.

Dus, ontwerpers, omarm AI in jullie werk en wees niet bang – jullie creatieve magie en banen zijn veiliger dan ooit. En hey, vergeet niet: houd het simpel, test vaak, en luister altijd naar wat de gebruiker echt wil!

CoolUp '24

Road to ODC

Jeroen Bezemer, CTO bij CoolProfs
Arjan Waardenburg, Solution Architect bij OutSystems

Als OutSystems enthousiast zit je met een berg vragen. Je wilt zo snel mogelijk starten met ODC maar waar begin je en hoe zorg je voor een zo frictieloos mogelijke transitie van je huidige applicaties?

CoolProfs en OutSystems hebben een ijzersterke roadmap voor je uitgestippeld, met de stappen die je tussen nu en 2029 kunt doen. Daarbij wordt rekening gehouden met zowel de techniek als de mensen.