Gratis gebruikersonderzoek

voor beter inzicht en behoefte gebruikers

We kennen het allemaal: een applicatie waar je honderden keren moet klikken voordat je eindelijk bij je gewenste plek komt. Of een website die niet logisch is ingedeeld. Terwijl dat zo veel beter kan. De maker van de software moet meer met de gebruikers praten en minder van aannames uitgaan.

Met het gebruikersonderzoek van CoolProfs kan je deze problemen bij je gebruikers voorkomen. Wij zorgen ervoor dat de meningen en ervaringen van je gebruikers inzichtelijk worden gemaakt, zodat je hier makkelijk op kan inspelen met verbeteringen.

Onze UX-experts bewijzen daarnaast hun expertise om de applicatie er nog gebruiksvriendelijker en moderner uit te laten zien.

Het rapport toont onder meer:

  • een lijst met quick wins;
  • welke grotere aanpassingen gewenst zijn;
  • zaken die de gebruikers juist willen behouden in de applicatie.


Wanneer de punten uit het rapport overgenomen worden zorgt dat voor meer tevredenheid met de applicatie, wat er weer toe leidt dat gebruikers er meer en beter mee werken. Frustraties zijn weggenomen.

Een voorbeeld van het positieve effect van dit gebruikersonderzoek is het volgende. Onze UX-experts  hebben mockups getoond die ertoe leidden dat gebruiker nog maar de helft van het aantal clicks nodig hadden om naar de gewenste gegevens te gaan. Dit zorgde er weer voor dat de werktijd van deze gebruikers versneld werd. Een win-win situatie dus.

Om dit onderzoek voor jouw applicatie te winnen, klik op de rode knop!

UX team: Marjolein en Jasper

Meer informatie

Wij hebben onderstaand materiaal beschikbaar gesteld. Neem bij vragen gerust contact op.

CoolUp '24

Lean leadership gecombineerd met het ESG framework

Madhu Iyer, consultant bij Lean Digitale Transformatie

Duurzame bedrijfsvoering is een breed begrip. Zorg voor je
medewerkers, aandeelhouders, klanten en het klimaat.

Lean thinking en ‘Servant Leadership’ past hierbij. Maar hier stopt het niet.

In de media leest je nu veel over ESG: Environmental, Social en Governance: Hoe kunnen organisaties risico’s en mogelijkheden managen die te maken hebben met het milieu, klimaatverandering, SROI en governance naast de focus op winstmaximalisatie en blije
aandeelhouders.

CoolUp '24

Shift Left, wat zijn de nadelen?

Ruud Rademaker, Software Architect bij PGGM
Huh, nadelen? Bedoel je niet voordelen? Nou ja, dit is het eerlijke verhaal. Ruud Rademaker vertelt over hun reis naar ‘een voorspelbaar softwareontwikkelingsproces’. Dagelijks deployen is bij het eerste team een feit en meer teams gaan volgen! Maar is alles nou beter, of zijn er ook nadelen?

CoolUp '24

Toekomstbestendige architectuur en het belang hiervan

CoolProfs
Hoe houd je grip op het applicatielandschap? Veelal worden architectuurplaten gemaakt om inzicht te krijgen. Door tijdsdruk worden deze platen vaak maar mondjesmaat bijgewerkt. Zijn er manieren om de architectuurplaten wel up-to-date te houden? Hoe belangrijk is een goede architectuur? Wat is een toekomstbestendige architectuur en hoe zorg je hiervoor?

CoolUp '24

Tekenen met AI

Jan Loos

Heb je zin om eens met jouw creatieve kant aan de slag te gaan? Grijp nu hier de kans om samen met Jan Loos tekeningen tot leven te laten komen door middel van AI.
Let op: voor deze workshop zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

CoolUp '24

Op eigen benen staan

Sogyo

We horen het vaak: “Wij zijn erg blij met jullie als partner, maar we moeten toch op eigen benen verder kunnen.” Dat begrijpen we heel goed. Onze aanpak is hierop gericht: Voordoen; Meedoen en Zelf Doen. Samen met Sogyo hebben wij een kant en klaar opleidingsprogramma voor nieuw OutSystems talent. Via een detavaste constructie en met hulp van de Cool Academy heb je binnen de kortste keren ervaren OutSystems specialisten in dienst.

CoolUp '24

AI en UX voor OutSystems

Menno Cramer, Head of Solution Delivery & Experience bij OutSystems

UX/UI tovert apps om tot iets leuks en gebruiksvriendelijks, en met AI wordt het alleen maar beter – denk aan slimme personalisatie en bliksemsnel reageren. Met platforms zoals OutSystems kunnen we die dromen waarmaken en supercoole, slimme apps bouwen die precies doen wat gebruikers willen.

Dus, ontwerpers, omarm AI in jullie werk en wees niet bang – jullie creatieve magie en banen zijn veiliger dan ooit. En hey, vergeet niet: houd het simpel, test vaak, en luister altijd naar wat de gebruiker echt wil!

CoolUp '24

Road to ODC

Jeroen Bezemer, CTO bij CoolProfs

Als OutSystems enthousiast zit je met een berg vragen. Je wilt zo snel mogelijk starten met ODC maar waar begin je en hoe zorg je voor een zo frictieloos mogelijke transitie van je huidige applicaties. CoolProfs heeft een ijzersterk pad voor je uitgestippeld. Onze boodschap: Start er morgen mee!