Architecten Community 15 maart

bij Nature's Pride

De Architecten Community komt vrijdag 15 maart weer bij elkaar.  Deze keer zijn we welkom bij Nature’s Pride in Maasdijk.

Nature's Pride pand

Nature’s Pride vraagt jullie hulp om mee te denken over:

 • Hoe kunnen wij ons voorbereiden op de ODC-migratie die er in de toekomst aan komt.
 • Nature’s Pride werkt volledig on-premise en wij gebruiken OutSystems als integratie laag tussen OT (Operationele Technologie) en IT. Wij willen niet voor onze OT afhankelijk zijn van internet koppelingen waar wij geen invloed op kunnen uitoefenen.
 • ODC is een andere architectuur (cloud native) en wij vragen ons het volgende af:
  • Hoe kunnen wij zelf, of met hulp van derden, onze kwaliteit van de software controleren en verbeteren om klaar te zijn voor een migratie naar de cloud?
  • Hoe borgen we de interfacing on-premise met de ODC-technologie, zonder dat we het risico verhogen?
  • Heeft iemand ervaring met de migratie:
   • Wat ging goed en wat niet?
   • Is er een fasering mogelijk?
   • Heeft iemand ervaring met de architectuur in een multicloud omgeving?
 • GreenIT is een zeer belangrijke driver in onze (toekomstige) keuzes hoe we IT gaan inzetten. Naast kosten zien we dat de Carbon footprint van de gebruikte software tools een rol gaat spelen. Hoe zien jullie dit?

Het idee van een community is het delen van kennis en ervaringen. Naast een presentatie over ervaringen, lessons learned, best practices wordt in kleine groepjes een vraagstelling uitgewerkt. Deze keer brengt Nature’s Pride graag een van haar uitdagingen in.

De agenda:

12.00-12.30Lunch
12.30-13.00

– Welkomstwoord – Hetty Koonings

– Introductie Nature’s Pride en vraagstukken
Reinder van Raalte (Manager ICT & Data)

– Verdieping vraagstukken
Thijs van Alebeek (Manager Software Development & Data)

13.00-14. 45In kleine groepjes de vraagstukken van Nature’s Pride bespreken en presenteren van de ideeën aan de groep.
14.45-15.00Vervolgafspraken

Heb je vragen, of wil je je graag aanmelden? Neem contact op met Hetty.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Type platform

CoolUp '24

De Uitdaging van Duurzame Innovatie in een Versnellende Wereld

Madhu Iyer, consultant bij Lean Digitale Transformatie

De technologische verandering raast voort. Ondanks Agile en low-code, worstelen we om bij te blijven met Generatief AI en de toenemende focus op duurzaamheid.

Een unieke aanpak, die Lean Thinking combineert met digitale transformatie, biedt soelaas. Dit beproefde framework versnelt innovatie en adaptatie, met oog op duurzaamheid.

In mijn lezing focus ik niet op kant-en-klare oplossingen, maar schets ik het framework en mijn vertaalslag naar de praktijk. Ik deel wat wel en niet werkte. Het framework is aanpasbaar – de juiste toepassing hangt volledig af van uw eigen context.

Toewijding, consistentie en emotionele veerkracht zijn cruciaal. In mijn lezing deel ik diverse ervaringen – successen en mislukkingen – om waardevolle lessen te trekken en met vertrouwen te navigeren in het veranderende bedrijfslandschap, met focus op duurzaamheid.

CoolUp '24

Dagelijks deployen een utopie? Nee hoor!

Ruud Rademaker, Software Architect bij PGGM

CoolProfs zegt “Er zijn tal van redenen te noemen om je software development lifecycle (SDLC) te verbeteren. Wat je doel ook is, de CoolProfs SDLC-Suite biedt alle tools om dit voor OutSystems low-code omgevingen werkelijkheid te maken. Met onze SDLC-Suite maak je de low-code belofte waar.

Maakt CoolProfs die belofte waar? Een kritische klant vertelt.

CoolUp '24

Domain Driven Architecture, een noodzaak?

Edwin Muijen, Principal Consultant CoolProfs en PO Cool Model

Domain Driven Design is niet nieuw, maar wordt steeds relevanter. Kleinere, bedrijfsonderdeel-specifieke apps zijn overzichtelijker, sneller aan te passen en onafhankelijk van andere apps en hun ontwikkelteams.

Monilithische applicaties uit het verleden kunnen misschien beter worden opgedeeld in kleine, herbruikbare delen.

Edwin Muijen vertelt waarom Domain Driven Architecture van belang is, nu en in de toekomst.

CoolUp '24

Tekenen met AI

Heb je zin om eens met jouw creatieve kant aan de slag te gaan? Grijp nu hier de kans om samen met Jan Loos tekeningen tot leven te laten komen door middel van AI.
Let op: voor deze workshop zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

CoolUp '24

Op eigen benen staan, bouw je eigen OutSystems team.

Christa Roseboom, HR manager en mede-eigenaar Sogyo
Imelda Duivenvoorden, HR manager en MT-lid CoolProfs

Sogyo en CoolProfs geven tips en pitfalls over het samenstellen (en behouden) van je eigen OutSystems team. Samen helpen we je bij het werven van geschikte kandidaten en het vormgeven van een traineeprogramma. Uiteraard met de nodige begeleiding vanuit onze kant.

Samen zorgen we voor een instroom van goed opgeleide startende OutSystems-engineers die in vaste dienst kunnen treden. Ons plan is op basis van maatwerk en Best Practices. Zo heb je binnen de kortste keren ervaren OutSystems specialisten in dienst.

CoolUp '24

AI en UX voor OutSystems

Menno Cramer, Head of Solution Delivery & Experience bij OutSystems

UX/UI tovert apps om tot iets leuks en gebruiksvriendelijks, en met AI wordt het alleen maar beter – denk aan slimme personalisatie en bliksemsnel reageren. Met platforms zoals OutSystems kunnen we die dromen waarmaken en supercoole, slimme apps bouwen die precies doen wat gebruikers willen.

Dus, ontwerpers, omarm AI in jullie werk en wees niet bang – jullie creatieve magie en banen zijn veiliger dan ooit. En hey, vergeet niet: houd het simpel, test vaak, en luister altijd naar wat de gebruiker echt wil!

CoolUp '24

Road to ODC

Jeroen Bezemer, CTO bij CoolProfs
Arjan Waardenburg, Solution Architect bij OutSystems

Als OutSystems enthousiast zit je met een berg vragen. Je wilt zo snel mogelijk starten met ODC maar waar begin je en hoe zorg je voor een zo frictieloos mogelijke transitie van je huidige applicaties?

CoolProfs en OutSystems hebben een ijzersterke roadmap voor je uitgestippeld, met de stappen die je tussen nu en 2029 kunt doen. Daarbij wordt rekening gehouden met zowel de techniek als de mensen.