Architecten Community 29 september

bij WoningNet

De Architecten Community komt vrijdag 29 september weer bij elkaar.  Deze keer bij WoningNet in Weesp.

CoolProfs Architecten Community

WoningNet heeft eigen OutSystems DevOps teams die verantwoordelijk zijn voor ontwikkeling en onderhoud. Voor een toekomstbestendige doorontwikkeling is inzicht in het huidige applicatielandschap gewenst om richting te geven aan en antwoorden te geven op vragen als:

  • Welke relaties zijn er?
  • Waar zitten uitdagingen wat betreft onderhoudbaarheid?
    Wat is het ideale plaatje? Hoe kom je daar?

Op dit moment doet WoningNet een Proof of Value hoe Cool Model hierbij kan helpen. Tijdens deze Architecten Community zal WoningNet de resultaten en lessons learned delen.

Het idee van een community is het delen van kennis en ervaringen. Naast een presentatie over ervaringen, lessons learned, best practices wordt in kleine groepjes een vraagstelling uitgewerkt. Deze keer brengt WoningNet graag een van haar uitdagingen in.

De agenda:

12.00-12.30Lunch
12.30-12.45Welkomstwoord
Hetty Koonings, Customer Experience Manager​ bijCoolProfs
Wat heeft de hulp van de Community Mandemakers opgeleverd?
Ramon Pigmans, Manager IT en OutSystems Solution Architect bij Mandemakers
12.45-13. 15Cool Model bij WoningNet “Van verwarring naar ontwarring?”
Dirk Jan Zethof, Manager IT & Services Delivery bij WoningNet
Albert Ellen, Senior OutSystems developer & Applicatie Architect bij WoningNet
13.15-14.45In kleine groepjes het vraagstuk van WoningNet bespreken en presenteren van de ideeën aan de groep.
14.45-15.00Vervolgafspraken

Heb je vragen, of wil je je graag aanmelden? Neem contact op met Hetty.

CoolUp '24

Lean leadership gecombineerd met het ESG framework

Madhu Iyer, consultant bij Lean Digitale Transformatie

Duurzame bedrijfsvoering is een breed begrip. Zorg voor je
medewerkers, aandeelhouders, klanten en het klimaat.

Lean thinking en ‘Servant Leadership’ past hierbij. Maar hier stopt het niet.

In de media leest je nu veel over ESG: Environmental, Social en Governance: Hoe kunnen organisaties risico’s en mogelijkheden managen die te maken hebben met het milieu, klimaatverandering, SROI en governance naast de focus op winstmaximalisatie en blije
aandeelhouders.

CoolUp '24

Shift Left, wat zijn de nadelen?

Ruud Rademaker, Software Architect bij PGGM
Huh, nadelen? Bedoel je niet voordelen? Nou ja, dit is het eerlijke verhaal. Ruud Rademaker vertelt over hun reis naar ‘een voorspelbaar softwareontwikkelingsproces’. Dagelijks deployen is bij het eerste team een feit en meer teams gaan volgen! Maar is alles nou beter, of zijn er ook nadelen?

CoolUp '24

Toekomstbestendige architectuur en het belang hiervan

CoolProfs
Hoe houd je grip op het applicatielandschap? Veelal worden architectuurplaten gemaakt om inzicht te krijgen. Door tijdsdruk worden deze platen vaak maar mondjesmaat bijgewerkt. Zijn er manieren om de architectuurplaten wel up-to-date te houden? Hoe belangrijk is een goede architectuur? Wat is een toekomstbestendige architectuur en hoe zorg je hiervoor?

CoolUp '24

Tekenen met AI

Jan Loos

Heb je zin om eens met jouw creatieve kant aan de slag te gaan? Grijp nu hier de kans om samen met Jan Loos tekeningen tot leven te laten komen door middel van AI.
Let op: voor deze workshop zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

CoolUp '24

Op eigen benen staan

Sogyo

We horen het vaak: “Wij zijn erg blij met jullie als partner, maar we moeten toch op eigen benen verder kunnen.” Dat begrijpen we heel goed. Onze aanpak is hierop gericht: Voordoen; Meedoen en Zelf Doen. Samen met Sogyo hebben wij een kant en klaar opleidingsprogramma voor nieuw OutSystems talent. Via een detavaste constructie en met hulp van de Cool Academy heb je binnen de kortste keren ervaren OutSystems specialisten in dienst.

CoolUp '24

AI en UX voor OutSystems

Menno Cramer, Head of Solution Delivery & Experience bij OutSystems

UX/UI tovert apps om tot iets leuks en gebruiksvriendelijks, en met AI wordt het alleen maar beter – denk aan slimme personalisatie en bliksemsnel reageren. Met platforms zoals OutSystems kunnen we die dromen waarmaken en supercoole, slimme apps bouwen die precies doen wat gebruikers willen.

Dus, ontwerpers, omarm AI in jullie werk en wees niet bang – jullie creatieve magie en banen zijn veiliger dan ooit. En hey, vergeet niet: houd het simpel, test vaak, en luister altijd naar wat de gebruiker echt wil!

CoolUp '24

Road to ODC

Jeroen Bezemer, CTO bij CoolProfs

Als OutSystems enthousiast zit je met een berg vragen. Je wilt zo snel mogelijk starten met ODC maar waar begin je en hoe zorg je voor een zo frictieloos mogelijke transitie van je huidige applicaties. CoolProfs heeft een ijzersterk pad voor je uitgestippeld. Onze boodschap: Start er morgen mee!