CIO Ontbijt 19 januari 2024

Deze CIO ontbijtsessie kan je zien als een community event, waar men in een kleine groep ervaringen deelt over een bepaald onderwerp, dat grenst aan de aandachtsgebieden van een CIO. Er is voldoende ruimte om ervaringen te delen.

Deze keer is het onderwerp: Aansturen van teams in tijden van verandering. Hoe doe je dat?

Sprekers zijn Anneke Keller en Tim Meeuwissen.

Boek The cherry model

Anneke is CTO/IT lead geweest bij Wehkamp, Jumbo, Coolblue, Tom Tom en KPN en is nu zelfstandig adviseur en coach.

Tim heeft organisaties begeleid in hun transformatie naar het ontwikkelen van schaalbare software en werkt nu bij Jumbo.

Beiden hebben ervaren dat technologie teams, zelfs hele organisaties, een bepaald ritme volgen als deze met veranderingen te maken krijgen en hoe je als (team)leider dit ritme kunt gebruiken om je team te ondersteunen in het groeien naar innovatie. Tijdens dit CIO ontbijt delen Anneke en Tim hun ervaringen met deze werkwijze. Ze nemen ons mee in zowel succesvolle als minder succesvolle implementaties hiervan.

Anneke en Tim hebben over deze werkwijze een boek geschreven ‘The Cherry Model’. Deze zal na afloop worden uitgereikt. Hoe mooi!

Locatie: Dit CIO ontbijt wordt gehouden op het kantoor van Huawei, Laan van Vredenoord 56, 2289 DJ Rijswijk.

Tijd: Het is van 8.00-11.00 uur. Zoals de naam al doet vermoeden, verzorgen wij het ontbijt.

Doelgroep: CIO/IT management, Enterprise architecten, strategische informatie adviseurs.

Ook benieuwd naar hun verhaal, neem dan contact op met Hetty.

CoolUp '24

Lean leadership gecombineerd met het ESG framework

Madhu Iyer, consultant bij Lean Digitale Transformatie

Duurzame bedrijfsvoering is een breed begrip. Zorg voor je
medewerkers, aandeelhouders, klanten en het klimaat.

Lean thinking en ‘Servant Leadership’ past hierbij. Maar hier stopt het niet.

In de media leest je nu veel over ESG: Environmental, Social en Governance: Hoe kunnen organisaties risico’s en mogelijkheden managen die te maken hebben met het milieu, klimaatverandering, SROI en governance naast de focus op winstmaximalisatie en blije
aandeelhouders.

CoolUp '24

Shift Left, wat zijn de nadelen?

Ruud Rademaker, Software Architect bij PGGM
Huh, nadelen? Bedoel je niet voordelen? Nou ja, dit is het eerlijke verhaal. Ruud Rademaker vertelt over hun reis naar ‘een voorspelbaar softwareontwikkelingsproces’. Dagelijks deployen is bij het eerste team een feit en meer teams gaan volgen! Maar is alles nou beter, of zijn er ook nadelen?

CoolUp '24

Toekomstbestendige architectuur en het belang hiervan

CoolProfs
Hoe houd je grip op het applicatielandschap? Veelal worden architectuurplaten gemaakt om inzicht te krijgen. Door tijdsdruk worden deze platen vaak maar mondjesmaat bijgewerkt. Zijn er manieren om de architectuurplaten wel up-to-date te houden? Hoe belangrijk is een goede architectuur? Wat is een toekomstbestendige architectuur en hoe zorg je hiervoor?

CoolUp '24

Tekenen met AI

Jan Loos

Heb je zin om eens met jouw creatieve kant aan de slag te gaan? Grijp nu hier de kans om samen met Jan Loos tekeningen tot leven te laten komen door middel van AI.
Let op: voor deze workshop zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

CoolUp '24

Op eigen benen staan

Sogyo

We horen het vaak: “Wij zijn erg blij met jullie als partner, maar we moeten toch op eigen benen verder kunnen.” Dat begrijpen we heel goed. Onze aanpak is hierop gericht: Voordoen; Meedoen en Zelf Doen. Samen met Sogyo hebben wij een kant en klaar opleidingsprogramma voor nieuw OutSystems talent. Via een detavaste constructie en met hulp van de Cool Academy heb je binnen de kortste keren ervaren OutSystems specialisten in dienst.

CoolUp '24

AI en UX voor OutSystems

Menno Cramer, Head of Solution Delivery & Experience bij OutSystems

UX/UI tovert apps om tot iets leuks en gebruiksvriendelijks, en met AI wordt het alleen maar beter – denk aan slimme personalisatie en bliksemsnel reageren. Met platforms zoals OutSystems kunnen we die dromen waarmaken en supercoole, slimme apps bouwen die precies doen wat gebruikers willen.

Dus, ontwerpers, omarm AI in jullie werk en wees niet bang – jullie creatieve magie en banen zijn veiliger dan ooit. En hey, vergeet niet: houd het simpel, test vaak, en luister altijd naar wat de gebruiker echt wil!

CoolUp '24

Road to ODC

Jeroen Bezemer, CTO bij CoolProfs

Als OutSystems enthousiast zit je met een berg vragen. Je wilt zo snel mogelijk starten met ODC maar waar begin je en hoe zorg je voor een zo frictieloos mogelijke transitie van je huidige applicaties. CoolProfs heeft een ijzersterk pad voor je uitgestippeld. Onze boodschap: Start er morgen mee!