Cool Model

Early Access programma

Hoe vaak maak jij een architectuurplaat van jouw OutSystems applicatielandschap? En hoeveel tijd ben jij daar dan mee kwijt? Hoe eenvoudig kun je met verschillende stakeholders binnen jouw organisatie hierover van gedachten wisselen?

Dit zijn vragen waar wij ook binnen CoolProfs regelmatig mee te maken hebben. Meestal kost het maken van een architectuurplaat zoveel tijd, dat we dit na een initiële versie niet meer up-to-date houden en waarmee het inzicht langzaam aan verwatert, met alle gevolgen van dien.

Het zou mogelijk moeten zijn om op basis van het Outsystems meta-model de architectuur inzichtelijk te maken, was het idee dat bij ons opkwam. En wat begon met een idee, werd een R&D onderzoek en is inmiddels uitgegroeid tot een product, Cool Model. Hiermee ben je in staat om een up-to-date inzicht te krijgen in jouw OutSystems applicatielandschap, gebaseerd op het C4 model. Dit inzicht is op verschillende niveaus toegankelijk en helpt jou om het inzicht af te stemmen op wat jouw stakeholder nodig heeft. Naast het C4 model wordt nog meer inzicht gegeven middels reports en additionele diagrammen. Dit alles op basis van de OutSystems Expert Plus kennis van CoolProfs. Hierdoor kun je met Cool Model sneller en effectiever communiceren wat jou o.a. helpt bij de interne kennisdeling, het maken van impact analyses, on-boarding van nieuwe teamleden en informeren van enterprise architecten.

In het afgelopen jaar hebben we aantal trials gedaan met een alpha versie van Cool Model om het product te testen en door te ontwikkelen. Inmiddels zijn wij zover dat wij jullie uit willen nodigen om mee te doen met het Early Access Programma, waarbij we in een vroege fase Cool Model aanbieden en jullie ervaringen meenemen in de (toekomstige) ontwikkeling ervan.

Cool Model LEGO demo

Het EAP loopt vanaf januari 2024 tot juli 2024. Het omvat onder andere een workshop met experts van CoolProfs om een use case van jouw organisatie door te nemen. Hierbij leer je omgaan met Cool Model en ervaar je welke waarde Cool Model voor jou kan leveren. Tussentijds houden we contact om ervaringen uit te wisselen met ons en andere EAP deelnemers. Deze ervaringen zullen meegenomen in de roadmap voor toekomstige features in Cool Model. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar binnen dit EAP.

Ben je geïnteresseerd in het deelnemen hieraan, of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

CoolUp '24

Lean leadership gecombineerd met het ESG framework

Madhu Iyer, consultant bij Lean Digitale Transformatie

Duurzame bedrijfsvoering is een breed begrip. Zorg voor je
medewerkers, aandeelhouders, klanten en het klimaat.

Lean thinking en ‘Servant Leadership’ past hierbij. Maar hier stopt het niet.

In de media leest je nu veel over ESG: Environmental, Social en Governance: Hoe kunnen organisaties risico’s en mogelijkheden managen die te maken hebben met het milieu, klimaatverandering, SROI en governance naast de focus op winstmaximalisatie en blije
aandeelhouders.

CoolUp '24

Shift Left, wat zijn de nadelen?

Ruud Rademaker, Software Architect bij PGGM
Huh, nadelen? Bedoel je niet voordelen? Nou ja, dit is het eerlijke verhaal. Ruud Rademaker vertelt over hun reis naar ‘een voorspelbaar softwareontwikkelingsproces’. Dagelijks deployen is bij het eerste team een feit en meer teams gaan volgen! Maar is alles nou beter, of zijn er ook nadelen?

CoolUp '24

Toekomstbestendige architectuur en het belang hiervan

CoolProfs
Hoe houd je grip op het applicatielandschap? Veelal worden architectuurplaten gemaakt om inzicht te krijgen. Door tijdsdruk worden deze platen vaak maar mondjesmaat bijgewerkt. Zijn er manieren om de architectuurplaten wel up-to-date te houden? Hoe belangrijk is een goede architectuur? Wat is een toekomstbestendige architectuur en hoe zorg je hiervoor?

CoolUp '24

Tekenen met AI

Jan Loos

Heb je zin om eens met jouw creatieve kant aan de slag te gaan? Grijp nu hier de kans om samen met Jan Loos tekeningen tot leven te laten komen door middel van AI.
Let op: voor deze workshop zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

CoolUp '24

Op eigen benen staan

Sogyo

We horen het vaak: “Wij zijn erg blij met jullie als partner, maar we moeten toch op eigen benen verder kunnen.” Dat begrijpen we heel goed. Onze aanpak is hierop gericht: Voordoen; Meedoen en Zelf Doen. Samen met Sogyo hebben wij een kant en klaar opleidingsprogramma voor nieuw OutSystems talent. Via een detavaste constructie en met hulp van de Cool Academy heb je binnen de kortste keren ervaren OutSystems specialisten in dienst.

CoolUp '24

AI en UX voor OutSystems

Menno Cramer, Head of Solution Delivery & Experience bij OutSystems

UX/UI tovert apps om tot iets leuks en gebruiksvriendelijks, en met AI wordt het alleen maar beter – denk aan slimme personalisatie en bliksemsnel reageren. Met platforms zoals OutSystems kunnen we die dromen waarmaken en supercoole, slimme apps bouwen die precies doen wat gebruikers willen.

Dus, ontwerpers, omarm AI in jullie werk en wees niet bang – jullie creatieve magie en banen zijn veiliger dan ooit. En hey, vergeet niet: houd het simpel, test vaak, en luister altijd naar wat de gebruiker echt wil!

CoolUp '24

Road to ODC

Jeroen Bezemer, CTO bij CoolProfs

Als OutSystems enthousiast zit je met een berg vragen. Je wilt zo snel mogelijk starten met ODC maar waar begin je en hoe zorg je voor een zo frictieloos mogelijke transitie van je huidige applicaties. CoolProfs heeft een ijzersterk pad voor je uitgestippeld. Onze boodschap: Start er morgen mee!